Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff geeft Hamilton en Russell een opdracht mee in de strijd met Red Bull en Ferrari

Mercedes wil weer winnen. Dat wil men in de tweede seizoenshelft dan ook voor elkaar krijgen als het aan Toto Wolff ligt. Vechten met Red Bull en Ferrari om de Grands Prix-zeges.

Na een desastreus begin van het Formule 1-seizoen, gedurende welke Mercedes het heel lastig had met haar onwennige bolide, heeft het team van Lewis Hamilton en George Russell langzaam maar zeker stappen gezet en het gat naar Red Bull en Ferrari verkleind. Tijdens de laatste GP voor de zomerstop zagen we zelfs een poleposition voor Russell en een tweede dubbele podiumfinish op rij voor de Silver Arrows. Het smaakt naar meer bij het team van Toto Wolff, zo vertelt de teambaas in zijn vooruitblik op de tweede seizoenshelft. "Na een sterke reeks races en onze beste score van het jaar in Hongarije zijn we de zomerstop ingegaan. We zijn nog niet echt verwikkeld in de strijd om de overwinningen, maar we komen dichterbij. Daarom moeten we het momentum vast houden en de druk opvoeren." "De shutdown in de zomer was erg belangrijk voor het team. Eindelijk wat vrije tijd om de batterijen weer op te laden en tijd door te brengen met familie, wiens steun door het jaar heen zeer belangrijk is. Er zijn maar weinig momenten tijdens een seizoen om even af te schakelen en de ontwikkelingsrace blijft maar doorgaan, dus de zomerstop was voor iedereen in het team welverdiend."

Red Bull en Ferrari uitdagen

Met nog negen races te gaan lijkt het voor Mercedes een onmogelijke opgave te zijn om nog een gooi te doen naar de wereldtitel, want de achterstand op Red Bull is inmiddels opgelopen tot 127 punten. Dat lijkt ook Toto Wolff te snappen, maar wel wil hij in de tweede seizoenshelft voor de overwinningen strijden. Dat is het devies. Hamilton en Russell moeten in de tweede seizoenshelft het Red Bull en Ferrari lastig(er) gaan maken. "Het wordt een intense tweede helft van het jaar, met negen nieuwe kansen om ons te verbeteren, progressie te boeken en hopelijk Ferrari en Red Bull uit te dagen in de strijd om de overwinningen", aldus de Oostenrijker, die niet kan wachten om af te reizen naar België. "Spa-Francorchamps heeft geen introductie nodig. Het is een klassiek circuit met een old school gevoel, waar door de jaren heen veel iconische F1-momenten hebben plaatsgevonden. Het circuit vormt een grote uitdaging voor de coureurs en we vinden het geweldig om hier weer terug te keren. Hopelijk kunnen we een mooie show opvoeren voor alle fans."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst