Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff geeft tekst en uitleg over het op het oog verhitte moment met Hamilton

Toto Wolff en Lewis Hamilton leken na afloop van de kwalificatie op vrijdag in Imola een verhitte discussie te hebben. De teambaas van Mercedes legt uit dat de twee niet aan het ruziën waren, maar allebei hun frustraties uitten over de stand van zaken bij het team.

Na afloop van de kwalificatie voor de sprintrace in Imola leken Lewis Hamilton en Toto Wolff een verhitte discussie te hebben in de pitbox van Mercedes. De twee waren echter niet aan het ruziën, maar zaten juist samen op een lijn. Het onderwerp? Onvrede over de huidige situatie waarin het voorheen dominerende Formule 1-team zich bevindt. Wolff werd in gesprek met onder meer RacingNews365 gevraagd naar de 'verhitte discussie' die werd vastgelegd door de camera's. "Het is best grappig hoe dat is geïnterpreteerd", zegt hij. "Lewis en ik uitten onze gedeelde frustraties over het feit dat we geen performance vonden in onze eerste snelle ronde (op een set banden, red.), en over hoe vervelend dat was." "Hierbij hadden we praktisch hetzelfde standpunt en het was gewoon pure woede. En nee, er is geen verdeeldheid tussen ons en niemand geeft elkaar de schuld of iets in die richting. Er is druk merkbaar, nodige druk om alles op de rit te krijgen."

Wolff: 'Niemand bij Mercedes geniet hiervan'

Tijdens de kwalificatie voor de sprintrace, evenals tijdens de sprintrace zelf, werd weer duidelijk dat Mercedes zich niet kan meten met de snelheid van Ferrari en Red Bull. "Niemand in het team geniet hier op dit moment ook maar een beetje vant", baalt Wolff. Er moet verbetering komen bij de renstal, wat volgens de Oostenrijker nog een kwestie van tijd is. "Als team hebben we dit in het verleden ook gedaan. We moeten onszelf uit deze put zien te trekken", aldus Wolff.

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten