Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff geeft update over Mercedes-contractplannen Hamilton

De Formule 1 zit midden in de winterstop, maar Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft nog genoeg taken op zijn lijstje staan. Zo zal hij opnieuw met Lewis Hamilton om de tafel gaan zitten om een nieuw contract te bespreken.

Mercedes-teambaas Toto Wolff is 'absoluut' vol vertrouwen dat Lewis Hamilton zijn verblijf in de Formule 1 verlengt op het moment dat ze deze winterstop samen om de tafel gaan zitten. Hamilton begint in 2023 aan zijn elfde seizoen in dienst van Mercedes, waarna zijn huidige contract aan het einde van dat jaar afloopt. En hoewel de seizoensfinale in Abu Dhabi '21 aanleiding was voor een hoop speculatie over de toekomst van Hamilton in de Formule 1, heeft de recordkampioen zelf aangegeven graag door te willen gaan, waarbij hij aangaf te hopen op een nieuwe meerjarendeal met de 'Silver Arrows' .

Wolff geeft update

De Formule 1 zit nog midden in de winterstop, maar Wolff geeft aan dat hij richting 2023 nog de nodige taken diende uit te voeren, waaronder ook het bespreken van een nieuwe deal met Hamilton. "De lijst met wat er nog gedaan moet worden is behoorlijk lang", zo liet hij optekenen in de podcast Beyond The Grid . "Het contract van Lewis is één van de zaken die we deze winter aanpakken, maar een strikte deadline is er niet. Maar ik ben vol vertrouwen dat hij zal bijtekenen. Lewis hoort bij Mercedes en Mercedes hoort bij Lewis, dus er is geen reden om niet verder te gaan met elkaar."

Geen gebrek aan motivatie

Het seizoen 2022 bleek moeizaam te verlopen voor Mercedes en Hamilton. Het wat het eerste jaar uit de Formule 1-carrière van Hamilton waarin hij geen enkele GP-overwinning pakte. Dit echter heeft zijn motivatie volgens Wolff niet geschaad. "Ik denk het feit dat hij altijd hongerig is naar succes één van zijn grootste krachten is", aldus Wolff. "Hij is altijd gretig. Hij is een geweldige atleet, maar daarbij is hij ook extreem gemotiveerd vastberaden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"