Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Wolff geniet van profiterend Mercedes na uitgebreide Ferrari-malaise

Daar waar Mercedes de snelheid niet heeft, zo heeft Ferrari de betrouwbaarheid niet. Dat valt ook Toto Wolff op, die ziet dat zijn team de cadeautjes van de Italianen met open armen in ontvangst.

Hamilton Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Mercedes kende afgelopen weekend op het oog een zware race, maar aan het einde van de rit finishten George Russell en Lewis Hamilton wel op de derde en vierde plek. Daarbij kregen ze wat hulp van Ferrari, dat beide haar coureurs uit zag vallen in de straten van Bakoe.

Toto Wolff blikt terug. "Het was een lastig weekend in Bakoe voor ons, vooral vanwege de stuiterproblemen. We hebben echter wel de kansen die in Azerbeidzjan onze kant opkwamen gemaximaliseerd en zijn met een solide aantal punten terug huiswaarts gekeerd."

"We hebben namelijk weten te profiteren van de pech van anderen, maar betrouwbaarheid is en blijft een belangrijke factor in de wereld van de Formule 1", zo doelt hij op Ferrari. "In onze fabrieken wordt er dan ook keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat beide Mercedes-bolides de finishlijn halen."

Mercedes is het enige team dat nog geen enkele uitvalbeurt heeft gehad in 2022. Ferrari is daarentegen het team met de meeste uitvalbeurten.

Mercedes hoopt snel haar problemen op te lossen

De kans is aanwezig dat er ook in Canada aankomend weekend veel wordt gestuiterd door Hamilton en Russell, waardoor het onwaarschijnlijk is dat ze daar Ferrari en Red Bull uit kunnen dagen. Hoe dan ook geniet Wolff van de vechtersmentaliteit binnen het Mercedes-team, zo vertelt hij met het oog op de komende races.

"Opnieuw lagen we wat betreft onze pace ver voor op de rest van het middenveld, maar toch liepen we ook ver achter op de twee topteams. We werken rond de klok om dat gat te dichten. Met het tegenvallende pakket dat we nu hebben, vond ik het wel geweldig om te zien dat het team streed en het best mogelijke resultaat wist te boeken met het materiaal dat we hadden. Die spirit zal er uiteindelijk voor zorgen dat we weer vooraan het veld komen te rijden", looft hij Mercedes.

Hopelijk vindt zijn team aankomend weekend al de aansluiting bij de top, maar dat lijkt vooralsnog een utopie. "Sinds 2019 zijn we niet meer in Montreal geweest, dus iedereen vindt het geweldig om daar weer terug te keren. Het is een geweldige stad en de Canadezen zijn zeer gepassioneerd als het aankomt op de Formule 1. Het circuit is uniek, met chicanes en lange rechte stukken. We zijn benieuwd wat het weekend voor ons brengt. Hopelijk kunnen we een stap vooruit zetten", aldus Wolff.

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

12 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen