Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: 'Gevecht aan kop is minder voorspelbaar geworden'

Toto Wolff is van mening dat de uitslag van een Grand Prix niet meer op voorhand ingevuld kan worden, waar dat in voorgaande jaren nog wel het geval was. De Mercedes-kopman claimt dat de Formule 1 minder voorspelbaar is geworden.

"Het is tegenwoordig een gelijke strijd tussen drie teams. Zes verschillende auto's kunnen een race winnen" , zo laat Mercedes-teambaas Toto Wolff optekenen. Voorheen was Mercedes de absolute topfavoriet op circuits waar motorvermogen een doorslaggevende rol speelt, maar die tijden zijn wat de Oostenrijker betreft voorbij:

"We gingen bijvoorbeeld naar Canada in de veronderstelling dat we daar ijzersterk zouden zijn, maar uiteindelijk waren we lang niet zo goed als gedacht." Wolff spreekt over een 'nieuwe realiteit' anno 2019: "De verschillen zijn zo ontzettend klein geworden. Je hebt nu zomaar vijf auto's binnen een tiende van elkaar. Ik denk dan ook dat het kampioenschap gewonnen zal worden door diegene die de minste fouten maakt en de beste motorupgrades krijgt."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie