Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff goedgemutst ondanks dubbele Mercedes-crash, maar veroordeelt juichende fans

Toto Wolff vindt het niet heel erg dat beide Mercedes-coureurs zijn gecrasht tijdens de kwalificatie in Oostenrijk. Het team gaat namelijk steeds sneller en een fout kan simpelweg gebeuren. Ook reageert hij op de toeschouwers die juichten na de crashes van Lewis Hamilton en George Russell.

Mercedes-coureurs George Russell en Lewis Hamilton zullen de sprintrace in Oostenrijk vanaf respectievelijk de vijfde en tiende plaats starten. Het matige kwalificatieresultaat kwam tot stand nadat beide rijders crashten in Q3 van de kwalificatie op vrijdag. Toto Wolff vindt het echter niet heel erg. Er is namelijk progressie geboekt wat betreft de snelheid van de W13, en dat is goed nieuws voor de teambaas van Mercedes. "We hebben ze een auto die niet goed genoeg was gegeven, tien races op rij. Nu begint het wat beter te worden en kunnen ze aan de voorkant van het veld rijden", legt hij uit bij Sky Sports . "Dan kan het gebeuren dat je de auto gewoon verliest." Hij bekijkt de situatie dan ook positief: "Ik heb liever een snelle auto en dit tijdens de kwalificatie, in plaats van een auto die niet mee kan doen in de top vier."

Wolff reageert op juichende 'fans' na crashes Mercedes

Toen Hamilton en Russell crashten, werd er vanuit het (overwegend Nederlandse) publiek gereageerd met luid gejuich. Wolff reageert op de incidenten: "We moeten meer met de fans gaan praten. Juichen als een auto de muur in knalt, of boe roepen als een coureur een interview geeft, dat moeten we niet doen met onze concurrenten of vijanden." "Natuurlijk kan er wat vijandigheid zijn, maar niemand hoort dit te doen. Hier moeten we het collectief met de Formule 1 en de mensen over hebben om ze wat te leren."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"