Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff goedgemutst ondanks dubbele Mercedes-crash, maar veroordeelt juichende fans

Toto Wolff vindt het niet heel erg dat beide Mercedes-coureurs zijn gecrasht tijdens de kwalificatie in Oostenrijk. Het team gaat namelijk steeds sneller en een fout kan simpelweg gebeuren. Ook reageert hij op de toeschouwers die juichten na de crashes van Lewis Hamilton en George Russell.

Hamilton Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Mercedes-coureurs George Russell en Lewis Hamilton zullen de sprintrace in Oostenrijk vanaf respectievelijk de vijfde en tiende plaats starten. Het matige kwalificatieresultaat kwam tot stand nadat beide rijders crashten in Q3 van de kwalificatie op vrijdag. Toto Wolff vindt het echter niet heel erg.

Er is namelijk progressie geboekt wat betreft de snelheid van de W13, en dat is goed nieuws voor de teambaas van Mercedes. "We hebben ze een auto die niet goed genoeg was gegeven, tien races op rij. Nu begint het wat beter te worden en kunnen ze aan de voorkant van het veld rijden", legt hij uit bij Sky Sports. "Dan kan het gebeuren dat je de auto gewoon verliest."

Hij bekijkt de situatie dan ook positief: "Ik heb liever een snelle auto en dit tijdens de kwalificatie, in plaats van een auto die niet mee kan doen in de top vier."

Wolff reageert op juichende 'fans' na crashes Mercedes

Toen Hamilton en Russell crashten, werd er vanuit het (overwegend Nederlandse) publiek gereageerd met luid gejuich. Wolff reageert op de incidenten: "We moeten meer met de fans gaan praten. Juichen als een auto de muur in knalt, of boe roepen als een coureur een interview geeft, dat moeten we niet doen met onze concurrenten of vijanden."

"Natuurlijk kan er wat vijandigheid zijn, maar niemand hoort dit te doen. Hier moeten we het collectief met de Formule 1 en de mensen over hebben om ze wat te leren."

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

133 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen