Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Wolff haalt uit: "Klagende teams haalden in Oostenrijk juist alles uit de banden"

Voor het eerst dit seizoen ging er geen Mercedes-coureur met een raceoverwinning vandoor. In Oostenrijk viel Mercedes door de mand en ging Max Verstappen met de overwinning aan de haal. De race in Oostenrijk toonde volgens Toto Wolff aan dat het wel meevalt met de bandenproblemen waar andere teams eerder over klaagden.

Hamilton oostenrijk2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk stond Toto Wolff met gemengde gevoelens de pers te woord. Het was de eerste race van het seizoen waar Mercedes er totaal niet aan te pas kwam, maar de Mercedes-teambaas zag tegelijkertijd dat de coureurs een prachtrace op de mat legden.

"Het was een mooie dag voor de Formule 1, met fantastische gevechten op de baan. De Oostenrijkse Grand Prix liet zien hoe mooi de sport kan zijn. Levendig, met volgepakte tribunes, controversiële inhaalacties en fenomenale gevechten."

Tegelijkertijd sprak de Wolff zijn onvrede uit over het geklaag over de Pirelli-banden van de rivaliserende teams. Juist de teams die al zo vaak hun beklag hadden gedaan, kwamen volgens hem in Oostenrijk goed voor de dag.

"Vorig jaar hadden de Pirelli-banden in Oostenrijk veel last van blaarvorming, maar dit jaar waren de banden erg goed. Ironisch genoeg waren het de teams die de afgelopen weken zo hard klaagden over de banden die nu de hele race voluit konden pushen", vertelt de Oostenrijker tegenover RaceFans.

"Bravo aan Pirelli dat ze zo sterk in hun schoenen zijn blijven staan en niet hebben toegegeven aan de manipulatie-pogingen van andere teams en gewoon voor banden hebben gezorgd die tot het einde van de race gepusht kunnen worden", aldus een geagiteerde Wolff.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten