Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff haalt uit na 'heel vreemde en bizarre' straf voor Russell

Het is misschien niet het eerste incident waar je aan denkt na de Grand Prix van de Verenigde Staten, maar ook George Russell kreeg een straf. Mercedes-teambaas Toto Wolff is in ieder geval duidelijk in zijn oordeel. De Oostenrijker snapt er helemaal niets van.

Wolff China SQ
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes zat tijdens het Grand Prix-weekend in Austin in de hoek waar de klappen vielen. Lewis Hamilton viel al in de beginfase van de race uit, terwijl George Russell vanuit de pitstraat moest starten. Tot overmaat van ramp kreeg Russell al vroeg in de race een tijdstraf van vijf seconden, omdat hij Valtteri Bottas van de baan duwde.  

Russell reageerde tijdens de race al verbaasd op zijn penalty, waarna Wolff hem bijviel. "Die straf is echt een regelrechte grap, George. Een regelrechte grap!" Daarmee leek de discussie in eerste instantie voorbij te zijn, tot Max Verstappen en Lando Norris in de slotfase van de race in een titanenstrijd terechtkwamen. Dat incident werd ook over de boordradio van Mercedes besproken. 

Russell vroeg zich namelijk iets af: "Heeft Verstappen een straf gekregen voor dat incident in bocht één?" Daarop kreeg de Brit een reactie van Wolff: "Nee, hij heeft geen straf gekregen. Aan het einde kreeg Lando wel een straf nadat hij van de baan werd gedrukt aan de buitenkant. Ik gok dat het een beetje een vorm van klassenjustitie is."

Na afloop van de race liet Wolff nogmaals van zich horen, nu bij Sky Sports F1, over de straf van Russell. "Het is inconsequent. Ik denk dat het met Valtteri niet eens een race was. We hebben een paar incidenten gezien die precies hetzelfde waren, maar die niet werden bestraft tijdens het racen om posities. Om die straf zelf dan wel te krijgen, is gewoon heel vreemd en bizar. Ik denk dat we weten waarom dat zo is, maar dat kun je natuurlijk niet op televisie zeggen."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen ontkent incident met Norris: "Het is geen kleuterschool"