Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff haalt uit naar 'hersenloze' fans: "Tegen die idioten zeg ik: fuck off"

Toto Wolff veroordeelt het gedrag van een groep Formule 1-toeschouwers die zich aan het misdragen waren tijdens het GP-weekend in Oostenrijk. Het is volgens de Mercedes-teambaas een kleine groep die het verpest voor de rest.

Austria start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De Formule 1 heeft zich op de zondag van de GP van Oostenrijk uitgesproken tegen misdragende toeschouwers langs de Red Bull Ring. Het gedrag van de toeschouwers ging volgens velen veel te ver en de F1-wereld keurt dergelijk gedrag dan ook ten strengste af. Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff is er niet van gediend.

Gedurende het weekend werd er onder andere gejuicht na Lewis Hamiltons crash tijdens de kwalificatie. Ook kwamen er meerdere meldingen van grensoverschrijdend gedrag bij het publiek. "Ik denk dat dat moet stoppen, als je een echte Formule 1-fan bent", zegt Wolff tegen onder andere RacingNews365. "Voor welk team of welke coureur je dan ook fan bent. Je kan niet racistisch zijn, je kan niet homofoob zijn. Dat past niet binnen de Formule 1. Dan willen we je niet."

Wolff: 'We moeten 99.9% van de fans daar niet voor veroordelen'

Wel benadrukt de Mercedes-teambaas dat het overgrote deel van de fans zich wel gedraagt. "Aan de andere kant moeten we hier voorzichtig mee zijn, want er zijn een aantal dronken idioten daar die niet begrijpen hoe de wereld in elkaar zit. We moeten 99.9% van de fans daar niet voor veroordelen."

"Er zullen altijd dit soort idioten zijn, die de rest weerhouden van een goede show." Wolff heeft een duidelijke mening over de 'fans' die zich misdragen bij de Formule 1: "Ze kunnen de pot op."

Volgens Wolff hebben de fans op zondag bewezen dat het mogelijk is om je sportief op te stellen. "We hebben geen boegeroep gehoord op zondag. Je ziet hoeveel Max-fans er zijn, loyale Max-fans die de boodschap begrijpen en snappen hoe je je sportief moet gedragen."

"Zij bleven stil en dat was goed om te zien. Nogmaals: over het algemeen: 99,9% is geweldige fans, of ze nou voor Max, Charles of Lewis waren. Die 0,1% procent overschaduwen dat, maar tegen die mensen zeg ik: blijf thuis, we willen jullie niet."

Fuck off!

De boodschap van Wolff is duidelijk. De domme idioten, zoals hij de misdragende fans noemt, horen niet thuis in F1. "Het zijn gewoon mensen die dom zijn. Ik heb geen andere verklaring. Als je je zo gedraagt: seksistisch, homofoob, racistisch, dan ben je gewoon hersenloos. Geen enkele hoeveelheid alcohol kan daar als excuus voor dienen."

"Sport verdeelt en zorgt voor emoties, maar nogmaals: we moeten ervoor zorgen dat die enkele idioten ver weg blijven, maar we moeten niet iedereen over een kam scheren."

"Ik zag de fans in de hekken klimmen, hardcore fans, die ook aan het drinken waren, maar er was geen boegeroep. Aan die enkele amoebes: we willen jullie niet. Als je bij die groep hoort: fuck off!"

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

105 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher doet een boekje open over zijn familie: "Hun mentaliteit is geweldig"