Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Wolff haalt zijn gram na pole Russell: "Het werd eens tijd"

George Russell pakte op knappe wijze poleposition voor de Grand Prix van Canada. Het zorgt voor een grote glimlach bij Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Russell qualifying Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eindelijk was het weer eens goed raak voor Mercedes. George Russell pakte poleposition voor de Grand Prix van Canada, al was de marge met Max Verstappen miniem. Sterker nog, de beide mannen reden precies dezelfde tijd. Toch kwam Russell als winnaar uit de bus en dat stemt Mercedes-teambaas Toto Wolff natuurlijk zeer tevreden.

"Het werd eens tijd", stelt Wolff bij Viaplay. "Ik ben blij, want onze ontwikkelingsrichting is correct. We hebben de laatste races veel kleine dingetjes toegevoegd en zeiden altijd dat we dachten dat het ons naar een betere positie zou helpen. Dat hebben we in deze kwalificatie laten zien."

Wolff wil niet van een perfecte kwalificatieronde van Russell spreken. "Ik weet het niet. Onze laatste twee ronden van Lewis Hamilton en Russell leken niet zo snel te zijn als Q2. We dachten dat we iets meer marge hadden, maar het was ontzettend close. Gelukkig stonden we nu op een duizendste van een seconde aan de goede kant, terwijl dat de afgelopen races niet het geval was. We stonden aan de verkeerde kant met dezelfde verschillen."

Kan Mercedes de race winnen? Wolff denkt van wel, maar blijft kalm. "We staan op pole, we kunnen winnen, maar tegelijkertijd moeten we nederig zijn. We hebben dit seizoen nog niet op het podium gestaan. Voor mij is deze zaterdag een goede richting en indicatie geweest voor de rest van het seizoen."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen