Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff had zich al neergelegd bij pole Verstappen: "Hij was dominant"

Max Verstappen was een bocht verwijderd van de poleposition voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Toto Wolff had zijn verlies al bijna genomen. Een gestoorde wending, zo oordeelt de teambaas van Mercedes.

Toto Wolff zag vol verbazing toe hoe Max Verstappen onderweg was naar de poleposition, maar uiteindelijk eindigde de Nederlander in de muur. Het toont maar weer aan wat voor een bizarre sport dit soms toch is, vertelt de Mercedes-teambaas bij Sky Sports . "Formule 1 is gestoord en zit vol verrassingen", jubelt hij na afloop van de kwalificatie. "Red Bull had een dominant pakket vandaag, hun bolide was echt geweldig. Ze wisten de banden werkend te krijgen na slechts een opwarmronde, terwijl wij echt worstelden om grip te vinden." "De poleposition was in principe verdwenen", zag Wolff. "Max lag een halve seconde voor toen hij wijd ging in de laatste bocht en de muur raakte. Daardoor staan wij op de eerste startrij en dat is natuurlijk een enorm voordeel op zondag."

Mercedes had verlies al genomen

Wolff erkent dat hij eigenlijk al dacht dat de pole naar Verstappen zou gaan. "Ja, we dachten dat we verslagen zouden worden. We moesten zorgen dat we bleven gaan en bleven aanvallen. Je ziet met die ronde van Bottas dat het een groot verschil maakte." Op zondag hoopt hij ook weer vooraan te kunnen eindigen met beide coureurs. "Ik hoop dat het op zondag ook goed gaat, want Red Bull heeft zich denk ik vooral op een enkele ronde gefocust. Daarom kregen zij de banden zo snel op temperatuur. Als wij op zondag een klein voordeel hebben, wie weet wat er dat gaat gebeuren."`

Mercedes had gehoopt sneller te zijn

Mercedes dacht in aanloop naar het GP-weekend in Saoedi-Arabië sneller te zijn dan Red Bull, maar toch blijkt dat niet zo te zijn. "We verwachtten sneller te zijn. We hebben een snelle auto en die snelle bochten lijken bij ons te passen, maar zoals we dit seizoen al vaker hebben gezien is het toch niet het geval. De Verenigde Staten had ons circuit moeten zijn maar dat was niet het geval. Toen kwam Brazilië en daar gingen wij weer heel hard. Het zit vol verrassingen!", aldus de teambaas.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"