Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Wolff: "Hamilton is zo'n topcoureur omdat hij eerlijk is wanneer het slecht gaat"

Het verschil tussen een goede Formule 1-coureur en een buitengewoon goede Formule 1-coureur is te bepalen door meerdere factoren, aldus Toto Wolff. De Mercedes-teambaas noemt het totaalplaatje, maar vooral ook eerlijkheid als doorslaggevende zaken voor een wereldkampioen.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

Als teambaas van Lewis Hamilton bij Mercedes heeft Toto Wolff al jaren een eersterangs uitzicht op de werkwijze van een wereldkampioen in de Formule 1. Volgens hem is er niet één element aan te wijzen dat een F1-coureur zoals de Brit tot een uitzonderlijke rijder maakt.

"Het draait altijd om het totaalpakket, de persoonlijkheid, talent en de kunst om te leren, ontwikkelen en zelfkritisch te zijn", zegt Wolff in een exclusief interview met RacingNews365. "Al die zaken bij elkaar maken de beste coureurs tot de allerbesten. Dáárom is Lewis nu vijfvoudig wereldkampioen. Mensen willen graag een 'zilveren kogel' aanwijzen, één element dat eruit springt. Maar het gaat om het geheel."

De Oostenrijker benadrukt daarbij wel dat eerlijkheid de allerbelangrijkste waarde is voor een coureur - zowel tegenover zichzelf als het team waar hij voor rijdt. "Een topcoureur moet tegen zichzelf kunnen zeggen: ik heb het vandaag niet goed gedaan. Lewis komt soms uit de auto en zegt tegen ons: je hoeft niet eens naar de data te kijken, want ik heb niet goed gereden. Dat zie je zo zelden", besluit Wolff.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

14 reacties

    Breaking Horner hoopt op verrassende move Vettel: "Dat zal hoofdpijn opleveren"