© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Wolff: "Hamiltons motor had bijna de geest gegeven"

12 nov. 2018 15:33 René Oudman 5 reacties
Vanaf poleposition schreef Lewis Hamilton de Grand Prix van Brazilië op zijn naam, maar die zege kwam er niet zonder slag of stoot. De 33-jarige Brit profiteerde van het samenkomen tussen leider Max Verstappen en achterblijver Esteban Ocon, om zo seizoenszege nummer tien veilig te stellen.

Volgens Hamiltons teambaas, Toto Wolff, had het echter niet veel gescheeld of Verstappen had de wedstrijd ondanks het akkefietje met Ocon alsnog op zijn naam geschreven. De Mercedes-motor van Hamilton stond op het punt om kapot te gaan.

"We hadden werkelijk een verschrikkelijke race in Brazilië", blikte Wolff tijdens een mediamomentje terug. "Uiteindelijk was het eind goed, al goed. Maar ik kan je zeggen: tijdens de wedstrijd kregen we de melding 'power unit van Hamilton gaat kapot'. De jongens van het motordepartement van Mercedes hebben de boel uiteindelijk ternauwernood weten te fixen."

Op een gegeven moment leek het onomkeerbaar dat Hamilton uit zou vallen. "Ik heb ongeveer tien kanalen open op mijn headset en hoorde plots iemand zeggen 'Hamilton gaat in de volgende ronde uitvallen'. De temperaturen werden veel te hoog en verschillende onderdelen stonden op het punt het te begeven. Joost mag weten hoe ze het hebben gefixt, maar de wagen is heelhuids over de streep gekomen."

Na twintig van de 21 races heeft Hamilton 383 punten achter zijn naam en zodoende is het mogelijk dat de Brit het recordaantal punten in één seizoen, neergezet in 2013 door Sebastian Vettel, uit de boeken rijdt. In dat jaar haalde de Duitser 397 punten. Hamilton heeft in Abu Dhabi aan een derde plaats genoeg om ook dat record op zijn naam te schrijven.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen