Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "Hamiltons motor had bijna de geest gegeven"

Vanaf poleposition schreef Lewis Hamilton de Grand Prix van Brazilië op zijn naam, maar die zege kwam er niet zonder slag of stoot. De 33-jarige Brit profiteerde van het samenkomen tussen leider Max Verstappen en achterblijver Esteban Ocon, om zo seizoenszege nummer tien veilig te stellen.

Volgens Hamiltons teambaas, Toto Wolff, had het echter niet veel gescheeld of Verstappen had de wedstrijd ondanks het akkefietje met Ocon alsnog op zijn naam geschreven. De Mercedes-motor van Hamilton stond op het punt om kapot te gaan.

"We hadden werkelijk een verschrikkelijke race in Brazilië", blikte Wolff tijdens een mediamomentje terug. "Uiteindelijk was het eind goed, al goed. Maar ik kan je zeggen: tijdens de wedstrijd kregen we de melding 'power unit van Hamilton gaat kapot'. De jongens van het motordepartement van Mercedes hebben de boel uiteindelijk ternauwernood weten te fixen." Op een gegeven moment leek het onomkeerbaar dat Hamilton uit zou vallen. "Ik heb ongeveer tien kanalen open op mijn headset en hoorde plots iemand zeggen 'Hamilton gaat in de volgende ronde uitvallen'. De temperaturen werden veel te hoog en verschillende onderdelen stonden op het punt het te begeven. Joost mag weten hoe ze het hebben gefixt, maar de wagen is heelhuids over de streep gekomen." Na twintig van de 21 races heeft Hamilton 383 punten achter zijn naam en zodoende is het mogelijk dat de Brit het recordaantal punten in één seizoen, neergezet in 2013 door Sebastian Vettel, uit de boeken rijdt. In dat jaar haalde de Duitser 397 punten. Hamilton heeft in Abu Dhabi aan een derde plaats genoeg om ook dat record op zijn naam te schrijven.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"