Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Wolff heeft geen problemen met klagende Hamilton via de teamradio

Als een race niet naar de wil van Lewis Hamilton verloopt, dan is hij vaak vrij negatief te horen via de teamradio. Niet fijn voor een teambaas, zou je denken, maar Toto Wolff heeft er geen problemen mee.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het gebeurt wel vaker dat Lewis Hamilton zijn frustratie de vrije loop laat via de teamradio van Mercedes. Ook tijdens de Grand Prix van Japan was het weer raak en uitte de vijfvoudig wereldkampioen zijn onvrede over de tactische keuzes van zijn team. De Brit noemde de keuze van zijn team om hem lang door te laten rijden op zijn eerste set banden een strategische 'fuck up'.

Mercedes-teambaas Toto Wolff maalt echter niet om de uitspattingen van zijn coureur. Integendeel, hij kan veel begrip opbrengen voor de kampioenschapsleider, die in Japan uiteindelijk beslag legde op de derde plaats: "Het is niet lastig om Hamilton tijdens zo'n race te begeleiden", zo wordt de Oostenrijker geciteerd door Crash.net.

"Dat komt omdat ik weet dat een coureur altijd wil winnen en elke mogelijkheid om wil zetten in succes. Als dat niet lukt, dan leidt dat nou eenmaal tot irritatie, dat is begrijpelijk. Iedereen begrijpt elkaars standpunten. Lewis weet heel goed welk werk wij in de pitbox verrichten."

"Wij moeten namelijk tijdens een race veel lastige beslissingen maken om zo te proberen het aantal punten te maximaliseren. Zo lang een coureur zichzelf in de schoenen van een ander teamlid kan verplaatsen, wetend wat zijn oogpunt is, dan is het makkelijk om na de race alles te analyseren en uit te spreken. Dan kan je daarna als een sterker geheel weer verder", aldus Wolff.

Ondanks de frustratie van Lewis Hamilton kan hij tijdens de volgende race in Mexico beslag leggen op zijn zesde wereldtitel, terwijl Mercedes afgelopen race in Japan al zeker was van de overwinning in het constructeurskampioenschap

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren.

5 reacties

    Breaking 'Wolff en Stroll nemen F1-team Mercedes over'