Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff heeft medelijden met Bottas: "Zijn dag was een hel"

De Grand Prix van Qatar is er eentje om te vergeten voor Valtteri Bottas. De Fin viel uit met een lekke band en krijgt bijval van teambaas Toto Wolff.

Valtteri Bottas begon goed in Qatar. Op vrijdag liet de Fin veel snelheid zien, maar op zondag ging het allemaal bergafwaarts voor de Mercedes-coureur. Hij kreeg drie plaatsen gridstraf van de stewards voor het negeren van een gele vlag en had ook nog een slechte start. Daarnaast kreeg Bottas ook nog een lekke band waardoor hij uiteindelijk uitviel. Teambaas Toto Wolff heeft dan ook te doen met zijn coureur. "Valtteri's dag was een hel", roept Wolff in gesprek met onder meer RacingNews365 . "Hij viel na de start terug in niemandsland, maar hij herstelde zich. Hij was echt op koers om een podium te halen, maar toen kreeg hij een lekke band", somt de teambaas op. De Oostenrijker noemt de timing van de lekke band heel ongelukkig.

Mercedes van Bottas was te beschadigd

"Hij was de eerste die een lekke band kreeg en het gebeurde aan het begin van het rondje. Daarna was er geen downforce meer in de auto en moesten we hem wel parkeren. Het wordt niet erger dan dat", aldus Wolff. Er zat voor Bottas dan ook niets anders op dan uit te vallen, vertelt de Oostenrijker. "De auto was beschadigd en werd ook heel warm. De auto was ook simpel weg niet snel genoeg meer. Daarom besloten we om de motor te sparen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"