Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff heeft slecht nieuws voor Hamilton na uitspraken over de Mercedes-bolide

De Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië was voor Mercedes opnieuw een tegenvaller, met name voor Lewis Hamilton. Het hele weekend klaagde hij al over onbalans in de W14, iets dat volgens teambaas Toto Wolff niet snel kan worden verholpen.

Mercedes wist voorafgaand aan de Grand Prix van Saoedi-Arabië al dat ze niet zo heel competitief zouden zijn, dus om toch nog kans te maken op een goed eindresultaat werd Lewis Hamilton op een alternatieve strategie gezet. De zevenvoudig kampioen startte op de harde band. Was het de juiste keuze? Absoluut niet, zo moest teambaas Toto Wolff na de race toegeven voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "We hebben het geprobeerd, net zoals we dat vorig jaar hier hebben geprobeerd met Lewis. De safety car kwam echter op het slechts mogelijke moment." "En dus gaven we het nog maar een kans, want we waren van mening dat het onze beste kans was om wat dichter bij de rijders voor ons te komen." Uiteindelijk werd Russell vierde en kon Hamilton enigszins aansluiting vinden en als vijfde over de finish komen.

Slecht nieuws voor Hamilton

Na de kwalificatie liet Hamilton zich negatief uit over zijn wagen. "Er zit meer in de auto, want George staat er beter voor. Ik voel echter geen klik met deze auto. Wat ik ook doe, wat ik ook verander, ik krijg geen vertrouwen", aldus Hamilton op zaterdag. De komende races zal er voor de Brit weinig veranderen, zo brengt Wolff het slechte nieuws. "Het is een fundamenteel probleem dat ervoor zorgt dat hij niet blij is met de auto. Dit komt door het gevoel aan de achterkant van de auto. Het is een probleem dat we niet zomaar kunnen verhelpen." "Hij, de coureur zelf, is de belangrijkste sensor in de auto. Als onze rijders ons vertellen dat ze iets voelen, dan moeten we daar rekening mee houden", zegt hij, doelend op de kritiek van Hamilton over de onbalans van de auto.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'