Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff heeft spijt van Red Bull-ruzie: 'Mijn vrouw wees me terecht'

Toto Wolff heeft spijt van de ruzies met Red Bull-teambaas Christian Horner gedurende het F1-seizoen van 2021. Nadat hij op het matje werd geroepen door zijn vrouw, kijkt hij anders naar de situatie.

Gedurende het wereldkampioenschap van 2021 ontstonden er steeds meer spanningen tussen Mercedes en Red Bull. De twee topteams raakten verwikkeld in een intense titelstrijd, waar naast Max Verstappen en Lewis Hamilton ook de spanningen tussen de teambazen centraal stonden. De relatie tussen Toto Wolff en Christian Horner verslechterde gedurende het seizoen. Een sneer of belediging aan het adres van de ander was tijdens de laatste Grand Prix-weekenden niet meer weg te denken bij de twee teambazen, al konden de twee elkaar voorafgaand aan de GP van Abu Dhabi de hand schudden en succes wensen met de strijd om de coureurstitel, die uiteindelijk gewonnen werd door Verstappen en Red Bull. Terugblikkend op het F1-seizoen, moet Wolff toegeven spijt te hebben van de situatie met Horner. "Ik heb daar echt spijt van", zegt hij in gesprek met Formule 1 Magazine . "Ik probeer altijd om professioneel te blijven, zaken professioneel te benaderen. Het werd op een gegeven moment heel persoonlijk tussen ons tweeën, dat klopt. Hij zei tegen mij dat ik mijn mond moest houden en toen reageerde ik door te zeggen dat hij een windbag was en te veel voor de camera's praatte." "Ik had dat niet moeten zeggen", oordeelt Wolff achteraf. "Het is een professionele relatie en je weet dat zelfs je grootste vijand een beste vriend heeft. Dus moet je die persoon respecteren, ook al vecht je in een professionele omgeving een keihard duel uit."

Susie Wolff: "Waarom heb je dit soort discussies?"

De Mercedes-teambaas werd uiteindelijk op het matje geroepen door zijn vrouw, Susie Wolff, die niet te spreken was over de manier waarop de twee teambazen met elkaar omgingen. "Susie wees me daar heel duidelijk op. Ze vroeg: 'Waarom heb je dit soort discussies? Je probeert te winnen, respecteer dat. Zelfs als iemand zo'n richting inslaat, hoef jij dat niet te doen.' Dat heet vrouwelijke, sociale intelligentie." Op de vraag waarom dit bij mannen ontbreekt, moet Wolff lachen. "Wij hebben soms te veel hormonen", geeft hij toe. Na afloop van het seizoen hadden de twee teambazen nog kort contact met elkaar. Zo feliciteerde Wolff Horner en Max Verstappen met het winnen van de coureurstitel en feliciteerde de Red Bull-teambaas op zijn beurt Wolff en Mercedes met het winnen van de constructeurstitel.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje