Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Toto Wolff

Wolff: "Het seizoen 2021 is nu al een enorme uitdaging"

Toto Wolff is een opvallende afwezige tijdens de Grand Prix van Brazilië, opvallend aangezien de Mercedes-teambaas sinds 2013 geen Formule 1-race heeft gemist. Op het circuit van Interlagos zal de Oostenrijker echter schitteren door afwezigheid. Wolff gaat zich op de fabriek namelijk voorbereiden op volgend seizoen en nog waarschijnlijker, op het seizoen van 2021.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes-teambaas Toto Wolff liet tegenover Sky Sport Italia weten dat hij nu al hard aan het werk is voor het 2021-seizoen. "We moeten de precieze regels voor 2021 nog leren te begrijpen en daarnaast moeten we het team nu al klaarstomen voor dat jaar. Het seizoen 2021 is daarom nu al een enorme uitdaging. In de Formule 1 is er namelijk niet slechts één reden waarom je snel bent, er zijn heel veel dingen die samen moeten komen om een doel te kunnen bereiken."

"Ik kijk er naar uit om te zien hoe het team volgend jaar aan de slag gaat met de regels voor het jaar erop. We moeten zien competitief te blijven, dat doen we onder andere door ook veel nieuwe mensen aan te stellen en klaar te stomen om de verantwoordelijkheden op zich te nemen", aldus Wolff, die tevreden is met de regel voor het budgetplafond die met ingang van 2021 ingevoerd zal worden.

"De budgetcap zie ik zitten, ik ben er namelijk van overtuigd dat dit ervoor gaat zorgen dat de kosten gaan zakken in de Formule 1. De teams worden zo meer 'normale' bedrijven en dat is een goede zaak. Daarnaast lijken de nieuwe regels de sport wat eenvoudiger te maken en ook dat is goed, al moeten we niet vergeten dat we nog niet aan de finish zijn wat betreft de nieuwe regels. Er zal nog het een en ander met de teams en de FIA besproken moeten worden wat betreft de 2021-regels."

Het is een uitspraak die eerder ook al uit de monden kwam van enkele andere Formule 1-teambazen. De nieuwe regels lijken vooralsnog dan ook alles behalve definitief te zijn. In de komende maanden zullen we hierover meer horen.

2 reacties

    Interview Coronel: "Verstappen gaf daar het hele veld rijles"