Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "Het ziet er fantastisch uit, maar ik ga niets roepen!"

Waar Ferrari na de Grand Prix van België werd aangewezen als dé titelfavoriet, daar is Mercedes sinds kort weer het beste team. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton stormden naar de eerste twee posities tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland.

Mercedes-teambaas Toto Wolff snapt het ook allemaal niet meer, maar telt zijn zegeningen. Voor een van de weinige keren dit jaar zag hij Bottas overigens voor Hamilton eindigden. De Brit maakte een foutje in zijn laatste run, wat hem de kans op poleposition kostte.

"Lewis was op een missie om Valtteri te verslaan, maar hij maakte een grote fout in bocht 7", analyseert Wolff na afloop van de kwalificatie op het Sochi Autodrom. "Valtteri wist dat hij alles uit zijn wagen moest halen om Lewis hier te verslaan en dat zag je ook aan zijn lichaamstaal nadat hij uitstapte. Hij was nog zo opgepompt, vol adrenaline!" Wolff is van mening dat teamorders nu niet uitgedeeld kunnen worden. "Valtteri traint zich naar pole, dan kunnen we niet ineens zeggen dat hij Lewis langszij moet laten." Overigens was Kimi Raikkonen van mening dat Hamilton zijn Ferrari had opgehouden in diens laatste ronde, maar dat is volgens Wolff lariekoek. "We hebben Kimi's ronde via de onboardbeelden van zijn Ferrari-camera teruggekeken, maar Lewis reed hem absoluut niet in de weg." Mercedes probeerde in de trainingen een aantal onderdelen uit en wist in de kwalificatie nog niet precies welke nou de beste was. "We hebben er eens wat opgezet en er eens wat afgehaald. Een beetje experimenteren, zo je het wil noemen." De coureurs vertelden kort na de kwalificatie al bang te zijn voor de start van de race: Bottas bewees vorig jaar dat je vanaf de tweede rij prima naar voren kan rijden. "Laten we hopen dat de Ferrari's de truc van Valtteri niet kunnen kopiëren. Als hen dat wél lukt, dan verlies je de race. We zullen zien hoe het verloopt. We hebben nu het momentum en het ziet er fantastisch uit, maar ik wil niets roepen waardoor ik morgen voor schut sta!"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"