© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Wolff: "Het ziet er fantastisch uit, maar ik ga niets roepen!"

29 sep. 2018 20:00 René Oudman 0 reacties
Waar Ferrari na de Grand Prix van België werd aangewezen als dé titelfavoriet, daar is Mercedes sinds kort weer het beste team. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton stormden naar de eerste twee posities tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland.

Mercedes-teambaas Toto Wolff snapt het ook allemaal niet meer, maar telt zijn zegeningen. Voor een van de weinige keren dit jaar zag hij Bottas overigens voor Hamilton eindigden. De Brit maakte een foutje in zijn laatste run, wat hem de kans op poleposition kostte.

"Lewis was op een missie om Valtteri te verslaan, maar hij maakte een grote fout in bocht 7", analyseert Wolff na afloop van de kwalificatie op het Sochi Autodrom. "Valtteri wist dat hij alles uit zijn wagen moest halen om Lewis hier te verslaan en dat zag je ook aan zijn lichaamstaal nadat hij uitstapte. Hij was nog zo opgepompt, vol adrenaline!" Wolff is van mening dat teamorders nu niet uitgedeeld kunnen worden. "Valtteri traint zich naar pole, dan kunnen we niet ineens zeggen dat hij Lewis langszij moet laten."

Overigens was Kimi Raikkonen van mening dat Hamilton zijn Ferrari had opgehouden in diens laatste ronde, maar dat is volgens Wolff lariekoek. "We hebben Kimi's ronde via de onboardbeelden van zijn Ferrari-camera teruggekeken, maar Lewis reed hem absoluut niet in de weg."

Mercedes probeerde in de trainingen een aantal onderdelen uit en wist in de kwalificatie nog niet precies welke nou de beste was. "We hebben er eens wat opgezet en er eens wat afgehaald. Een beetje experimenteren, zo je het wil noemen."

De coureurs vertelden kort na de kwalificatie al bang te zijn voor de start van de race: Bottas bewees vorig jaar dat je vanaf de tweede rij prima naar voren kan rijden. "Laten we hopen dat de Ferrari's de truc van Valtteri niet kunnen kopiëren. Als hen dat wél lukt, dan verlies je de race. We zullen zien hoe het verloopt. We hebben nu het momentum en het ziet er fantastisch uit, maar ik wil niets roepen waardoor ik morgen voor schut sta!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen