Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff hoopt dat Leclerc Verstappen nog inhaalt: "Zou mooi zijn voor F1"

Mercedes-teambaas Toto Wolff hoopt dat het Formule 1-kampioenschap weer wat spannender wordt dan op dit moment het geval is. Het is volgens Wolff goed voor de F1 als Charles Leclerc weer écht mee kan doen voor de titel.

Max Verstappen heeft bij het ingaan van de zomerstop in de F1 een voorsprong van maar liefst 80 punten op de nummer twee in het kampioenschap, Charles Leclerc. In theorie hoeft de Nederlander niet meer te winnen om zijn tweede wereldtitel veilig te stellen, zo groot is het puntenverschil tussen de twee coureurs. Ferrari en Leclerc zijn de zomerstop begonnen met een debacle, maar volgens teambaas Toto Wolff is het nog mogelijk om terug te slaan in het WK. Hij hoopt het zelfs. "Charles heeft de karakteristieken om wereldkampioen te worden", zo looft de Mercedes-teambaas Leclerc tegenover La Gazzetta Dello Sport . "Hij leert van zijn fouten. Wij stonden vorig jaar ook op achterstand en we zijn nog dichtbij het winnen van de titel gekomen." Wolff vindt dat Ferrari 'alle ingrediënten' heeft om voor de titel te gaan. "Ze hebben twee sterke coureurs, die geen politiek bedrijven. Daarnaast hebben ze een sterke eigenaar en een snelle auto." Wolff verkiest Leclerc boven WK-leider Verstappen als winnaar van de titelstrijd: "Vanuit een emotioneel oogpunt zou het mooi zijn voor de F1 alsr Leclerc zou winnen."

Geen Mercedes-exit als er niet wordt gewonnen

Wolff wil binnenkort 'gewoon' weer meedoen aan de voorkant van het veld. Het is volgens de Mercedes-teambaas een kwestie van tijd voordat de Duitse renstal zich mengt in de competitie met Ferrari en Red Bull. "Ik ben er zeker van dat we weer zullen winnen. Wanneer dat gebeurt, dat weet ik niet. Als mede-eigenaar (van het F1-team, red.) weet ik niet of dat in één, vijf of tien jaar zal gebeuren, maar we zullen er weer komen." Mocht het toch niet lukken om de komende jaren te winnen in de Formule 1, dan blijven ze alsnog actief in de koningsklasse. Van een Mercedes-exit is geen sprake, zo belooft Wolff. "Nul procent kans. Wij zijn niet gebleven omdat we ieder jaar wonnen, maar omdat we de competitie zo leuk vinden. Ook verliezen hoort daar bij."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi