Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff hoopt op 'ander F1-project' voor Porsche na afhaken Red Bull

Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet Porsche graag in de Formule 1 verschijnen. Het wereldbekende automerk zal de Formule 1 volgens Wolff een hoop publiciteit opleveren.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is nog maar de vraag of we Porsche gaan zien in de koningsklasse van de autosport in 2026 nadat het automerk in een verklaring bekend maakte dat de plannen met Red Bull niet langer zullen worden voortgezet.

Het plan was om een joint venture aan te gaan waarin beide partijen een aandeel zou hebben van 50%. Red Bull zou echter de beslissende stem willen hebben en volgens bronnen was dit de basis van de ontevredenheid van Porsche.

"Het uitgangspunt was altijd dat het een partnerschap op voet van gelijkheid zou worden. Dat het niet alleen een motor-partnerschap zou omvatten, maar ook het team. Een overeenkomst kon niet worden bereikt", zo klonk het statement van Porsche.

Het Duitse automerk liet echter optekenen dat F1 een aantrekkelijke omgeving voor hen blijft en RacingNews365 vernam dat Porsche haar pijlen op andere partijen heeft gericht.

Waar kan Porsche terecht?

Mercedes-teambaas Toto Wolff laat weten Porsche graag onderdeel te zien uitmaken van de Formule 1. "Het zal zeker geweldig zijn als Porsche in de Formule 1 komt", is hij te horen tegenover de media, waaronder RacingNews365.

"Ze moeten alleen kijken of er een ander interessant project is. Misschien zal dat in 2026 nog niet lukken, misschien pas in 2027 of 2028, maar het zal een goede toevoeging zijn aan de Formule 1-grid."

Porsche meer dan welkom

Wolff liet eerder al doorschemeren dat het belangrijk is dat nieuwe teams een meerwaarde moeten zijn voor de Formule 1. Bij Porsche zit dat in ieder geval wel goed, zo is hij van mening.

"Ieder groot bedrijf, vooral autobedrijven - niet alleen autobedrijven trouwens, want Red Bull doet dat ook heel goed - is gunstig voor de Formule 1, omdat ze investeren in nog meer publiciteit. Als een merk als Porsche, dat wereldwijd bekend is, hun marketingbudget in Formule 1 stopt, zullen we daar allemaal van profiteren."

"Dat is een belangrijk iets, die grote reclamecampagnes om het merk te laten zien. Daarom is het belangrijk om deze grote merken in de Formule 1 te hebben."

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

14 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken