Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff hoopt op zege van Bottas in Abu Dhabi

Het Formule 1-team van Mercedes heeft in 2018 beide wereldtitels alweer binnen. Lewis Hamilton kroonde zich voor de vijfde maal tot kampioen en de Duitse renstal werd voor het vijfde maal op rij kampioen bij de constructeurs.

Met nog slechts één race te gaan deelde Valtteri Bottas nog niet mee in de feestvreugde. De tien overwinningen van Mercedes werden allen behaald door Lewis Hamilton. Teambaas Toto Wolff gunt de Fin wel een overwinning. "Onze zilveren bolide heeft dit seizoen al tienmaal gezegevierd en we willen er nog eentje aan toevoegen, zeker voor Valtteri."

"Hij verloor dit jaar enkele overwinningen door pech en teamorders. We weten dat het een lastig weekend wordt met Mercedes en Red Bull die ons het leven moeilijk gaan maken." Mercedes kan terugkijken op een uitstekend trackrecord op het Yas Marina-circuit. Sinds de introductie van de V6-motoren in 2014 wist de renstal alle races te winnen. Vorig jaar zegevierde Valtteri Bottas voor Lewis Hamilton, iets wat Wolff graag nogmaals ziet. "We hebben vier keer op een rij gewonnen hier, het is een circuit met veel langzame en medium snelle bochten. Op dat vlak hebben we ons goed verbeterd gedurende het seizoen en prima gepresteerd op soortgelijke circuits. We hebben dan ook vertrouwen dat we in Abu Dhabi goed voor de dag komen en ons fantastische seizoen in stijl af kunnen sluiten."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China