Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "Ik ben liever de slechterik, dan een domme sukkel"

Er was heel wat te doen om de teamorder van Mercedes in de Grand Prix van Rusland. Teambaas Toto Wolff wist dat hij ermee de woede van de fans op zijn hals zou halen, maar dat accepteert hij.

Mercedes vroeg tijdens de race immers de leidende Valtteri Bottas om aan de kant te gaan voor Lewis Hamilton die strijdt om de wereldtitel. Wolff sprak na afloop van een moeilijke beslissing, na lange tijd te hebben gewikt en gewogen: "Ik heb de nacht ervoor lang na zitten denken over Oostenrijk 2002 (Ferrari deed toen hetzelfde, maar slechts meters voor de streep, red.) en de impact die dat toen had. Dat soort teamorders zijn nu toegestaan, maar kent natuurlijk vervelende bijwerkingen", zo laat Wolff in Rusland door de aanwezige pers, waaronder Speedweek.com, optekenen.

Toch heeft Wolff geconcludeerd dat het doel de middelen heiligt, en dat doel is het veilig stellen van de wereldtitel bij zowel de constructeurs als de coureurs: "Iemand moest in dit verhaal de slechterik en ik nam die rol op me. Ik ben nu echter liever die slechterik dan dat ik aan het eind van het seizoen die domme idioot ben die het kampioenschap liet ontglippen." "Voor Valtteri Bottas, een topatleet in hart en nieren, voelde deze beslissing uiteraard niet goed, maar rationeel gezien was dit de juiste beslissing. Als je de titel op drie of vijf punten mist, ben je de grootst mogelijke idioot geweest door de titel van Hamilton op te geven voor een enkele overwinning van Bottas."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'