Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "Ik geloof altijd dat Mercedes Verstappen kan verslaan"

Je zou denken dat Mercedes genoeg heeft aan de concurrentie buiten de Red Bull van Max Verstappen. Maar Toto Wolff richt zijn pijlen op de Nederlander.

Begin dit seizoen begon Mercedes wederom in de koningsklasse met het zero sidepods-concept. Hier besloten ze al vrij snel vanaf te stappen en tijdens de Grand Prix van Monaco reden de twee Mercedes-bolides al met een ander concept, gebaseerd op de sidepods van Red Bull. Even leek dit de juiste beslissing, met een vierde en vijfde plek als eindresultaat in Monaco en een tweede en derde podiumplek in Spanje. Maar toen kwam de upgrade van McLaren. Het team van Mercedes lijkt er na de Grand Prix van Oostenrijk en de Grand Prix van Groot-Brittannië een nieuwe concurrent bij te hebben, namelijk het team van McLaren. Lando Norris behaalde op Silverstone een tweede positie, en zijn teamgenoot Oscar Piastri finishte op plek vier. Dit resultaat was te danken aan de nieuwe upgrade van McLaren.

"Niet de 'Diva 2.0'"

Het Red Bull-concept lag al veel langer in de Mercedes-garage te wachten: "We hadden het concept al in een heel vroeg stadium in de tunnel getest om zo te kijken welke mogelijkheden we hadden en hoeveel de upgrade zou toevoegen in het kader van prestaties", zegt Toto na de Grand Prix van Groot-Brittannië tegenover onder andere RacingNews365 . "En het relatieve verlies aan downforce was aanzienlijk. Dus het was niet iets wat we vroeg in het jaar wilden opvolgen, het veranderen van het ontwerp. Ik denk dat we nu een geweldige rule with error- analyse hebben onder leiding van James (Alisson, red.) en ik weet zeker dat aanpassingen een overweging gaan zijn, gezien de stap die McLaren gezet heeft." Heeft McLaren een betere update op de auto geschroefd dan Mercedes? Daar lijkt het wel op. Toch zijn volgens Wolff de kaarten nog niet geschud. "We moeten natuurlijk nog zien of ze (McLaren) het resultaat kunnen herhalen in Budapest, want daar heb je precies het tegenovergestelde nodig van wat je op Silverstone nodig had", zegt de Mercedes-teambaas sceptisch over het team uit Woking. Waar hij wel van overtuigd is, is dat zijn team de tweevoudig wereldkampioen kan overmeesteren: "Ik geloof altijd dat Mercedes Max kan verslaan." Dit wel onder een aantal voorwaarden: "Met een goede groep mensen eromheen, en de beste coureurs. We moeten ze gewoon een auto geven die voorspelbaarder is. En niet de 'Diva 2.0.' Deze is nog veel ingewikkelder dan de vorige versie."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"