© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wolff: "Ik mis Lauda aan de dinertafel"

09 sep. 2018 08:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Mercedes-teambaas Toto Wolff mist in Niki Lauda niet alleen een belangrijke zakenpartner op het circuit, maar ook een goede vriend. De Oostenrijker hoopt dan ook dat Lauda snel en gezond terugkeert in de Formule 1-paddock.

Niki Lauda is nog altijd herstellende van een longtransplantatie die hij begin augustus onderging. De rechterhand van Mercedes-teambaas Toto Wolff revalideert te midden van enkel familie in het ziekenhuis en het duurt zeker een halfjaar voordat hij weer mag vliegen en dus zijn neus op het circuit kan laten zien.

Toto Wolff mist juist op die circuits zijn sparringspartner en goede kameraad, zo laat hij in een openhartig gesprek met Die Welt optekenen:

"Ik mis mijn reisgenootje, mijn sparringspartner, mijn vriend. Dat kan zijn op de meest alledaagse momenten. Het was ons gebruik om tijdens een raceweekenden met zijn tweeën te dineren om de dag door te spreken. Dat mis ik nu verschrikkelijk en daarom hoop ik dat hij snel herstelt."

Dat Wolff en Lauda elkaar niet face to face spreken wil niet zeggen dat de twee niet in contact staan met elkaar: "Natuurlijk is zijn gezondheid het belangrijkste, maar we hebben wel degelijk contact. Hij kijkt zelf de races en daarnaast houd ik hem zoveel mogelijk up to date."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen