Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "Ik mis Lauda aan de dinertafel"

Mercedes-teambaas Toto Wolff mist in Niki Lauda niet alleen een belangrijke zakenpartner op het circuit, maar ook een goede vriend. De Oostenrijker hoopt dan ook dat Lauda snel en gezond terugkeert in de Formule 1-paddock.

Niki Lauda is nog altijd herstellende van een longtransplantatie die hij begin augustus onderging. De rechterhand van Mercedes-teambaas Toto Wolff revalideert te midden van enkel familie in het ziekenhuis en het duurt zeker een halfjaar voordat hij weer mag vliegen en dus zijn neus op het circuit kan laten zien.

Toto Wolff mist juist op die circuits zijn sparringspartner en goede kameraad, zo laat hij in een openhartig gesprek met Die Welt optekenen: "Ik mis mijn reisgenootje, mijn sparringspartner, mijn vriend. Dat kan zijn op de meest alledaagse momenten. Het was ons gebruik om tijdens een raceweekenden met zijn tweeën te dineren om de dag door te spreken. Dat mis ik nu verschrikkelijk en daarom hoop ik dat hij snel herstelt." Dat Wolff en Lauda elkaar niet face to face spreken wil niet zeggen dat de twee niet in contact staan met elkaar: "Natuurlijk is zijn gezondheid het belangrijkste, maar we hebben wel degelijk contact. Hij kijkt zelf de races en daarnaast houd ik hem zoveel mogelijk up to date."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden