Wolff: 'ik wil de halo eraf zagen'

22 feb. 2018 14:03 Arthur Wulms 2 reacties
Voorafgaand aan de Mercedes-presentatie heeft Toto Wolff zich uitgesproken over de halo. Hij is er niet van onder de indruk en wil de cockpitbeschermer het liefst van de auto afhalen.

Toto Wolff is geen fan van de halo

Vandaag presenteerde Mercedes de W09. Op het eerste gezicht lijkt het of er niet veel is veranderd. Het grote verschil met de W08 is de halo. De cockpitbeschermer is vanaf 2018 verplicht in de sport. Teambaas Toto Wolff vertelde voorafgaand aan de presentatie dat hij totaal niet onder de indruk is van het apparaat. De Oostenrijker begrijpt de reactie van de fans en vindt de halo er niet mooi uitzien. 

''Ik ben niet onder de indruk van het ding. Als je me een kettingzaag geeft haal ik het eraf. De veiligheid van de coureurs is het belangrijkste en hier draait het om, maar we hebben nu iets geïntegreerd wat er esthetisch gewoon niet goed uitziet.'' 

Wolff wil zo snel mogelijk verandering zien hoopt dat er een oplossing wordt gevonden. De Halo verhindert volgens de Mercedes-teambaas ook de ontwikkeling van de auto.

''We moeten dit probleem oplossen en iets vinden dat er visueel beter uitziet. Tevens brengt het ook heel veel extra gewicht met zich mee. Doordat het op het midden van de auto wordt geplaatst help je het hele zwaartepunt om zeep.''

''De FIA heeft allerlei tests uitgevoerd en hieruit is het resultaat dat de halo veel veiliger is voor de coureur.''

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen