Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff: "Ik wil niet nog meer lijden in de komende 18 maanden"

Mercedes kent een dramatische seizoenstart en komt in de verste verte niet in de buurt bij Red Bull en Max Verstappen. Toto Wolff vindt dat maar niks.

Wolff Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is nog niet het jaar van Mercedes. Het team uit Brackley beschikt over een matige auto en staat op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap. Red Bull en Max Verstappen zijn ver buiten bereik, terwijl ook Ferrari en McLaren duidelijk sneller zijn. Toto Wolff stelt dat Mercedes zich in een uitzichtloze positie bevindt als je je bedenkt dat titels de maatstaf zijn.

"Als je verwachting uiteindelijk is om voor overwinningen en titels te strijden, kan je zeggen dat we ons in een niemandsland bevinden. Max en Red Bull liggen ontzettend ver voor", vertelt Wolff tegenover onder meer RacingNews365. "Geen enkel team vindt het bevredigend om voor de tweede, derde of vierde plaats te strijden. Ik heb altijd gezegd dat vanuit een sportief oogpunt de eerste plaats telt, niet de tweede, derde of vierde plaats."

Wolff weet alleen dat het nu simpelweg niet mogelijk is om Red Bull uit te dagen. "Dit is op dit moment de realiteit en we proberen zo goed mogelijk te presteren binnen deze realiteit. We proberen onze concurrenten te verslaan, terwijl we ook beamen dat iemand het beter doet en een benchmark zet die wij weer willen zetten."

Gaat Mercedes überhaupt een race winnen in 2024? "Die ambitie wil ik niet loslaten, zeker niet volgend jaar. Maar in 2026 vindt er een grote reset plaats en heeft ieder ander team een realistische kans om Red Bull te verslaan. Maar er gaat nog een seizoen en driekwart aan vooraf. Ik wil niet nog meer lijden in de komende 18 maanden. Ik hoop op hoogtepunten en vooruitgang. "

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"