Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff: "In dat geval moet ik mezelf ontslaan"

Bij Mercedes worden weinig lachende gezichten gespot. Het team heeft de auto niet op orde en het concept van die auto lijkt aan die problemen ten grondslag te liggen. Tijd om mensen te ontslaan? Volgens die filosofie zou teambaas Toto Wolff bij zichzelf beginnen.

Russell Bahrain Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het lijkt steeds duidelijker te worden dat het basisconcept waar Mercedes in 2022 reeds voor koos écht niet lijkt te werken en ook het team zelf lijkt steeds meer tot dat besef te komen. Ja, de engineers keken naar andere concepten, maar kwamen tot de conclusie dat het huidige concept het beste is.

Het maakt dat ten overstaan van onder andere RacingNews365 teambaas Toto Wolff gevraagd wordt of hij niet eens naar zijn werknemers en de bestaande infrastructuur moet kijken als dat soort, klaarblijkelijk verkeerde conclusies getrokken worden. Conclusies die ertoe leiden dat Mercedes op de baan achter de feiten aanloopt.

"Binnen Mercedes geven we het probleem de schuld en niet onze mensen. Ik draag verantwoordelijkheden, dus volgens die filosofie zou ik in eerste instantie mezelf moeten ontslaan", aldus de Oostenrijker.

"We hebben alle ingrediënten om succesvol te zijn", zo benadrukt hij. "Met deze mensen en met deze infrastructuur wonnen we acht wereldtitels op rij, maar vorig jaar hadden we het bij het verkeerde eind, maar we dachten de problemen op te kunnen lossen zonder het bestaande concept los te laten, maar dat bleek dus niet zo te werken."

"We zullen daarom onze focus moeten verleggen naar een nieuwe werkrichting", vervolgt Wolff. Hoe, daar gingen we bij monde van Wolff op deze website eerder al op in.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'