Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff in zak en as na gigantische voorsprong Verstappen: "Heeft geen zin zo"

Max Verstappen won met een halve minuut voorsprong de GP van Hongarije. Polesitter Lewis Hamilton greep naast een podiumplek, tot frustratie van Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Na een goede kwalificatie voor Lewis Hamilton, die de GP van Hongarije vanaf de eerste startplek aan mocht vangen, moest Mercedes het doen zonder podium: P4. George Russell wist nog wel van P18 op te rukken naar P6. Dat was echter het enige positieve dat de bedroefde Toto Wolff na afloop te melden had bij het Duitse Sky Sport . "Het enige wat goed was, dat was de race van Russell. De rest moeten we eens goed gaan bekijken. We hebben een podium verloren en door de kwalificatie (waar het mis ging met Russell, red.) misschien wel twee podiumplaatsen. Het was ondermaats. We moeten gaan bekijken wat er mis ging bij de start van Hamilton", zucht hij al doelend op de eerste ronde, waarin Hamilton terugzakte naar P4.

Gigantisch

In het slot van de race kon Hamilton door een late(re) pitstop nog Sergio Perez aanvallen voor P3, maar de Brit viste net achter net het. Met die strategie was volgens Wolff echter niets mis. "De strategie was goed, want daardoor creëerden we een verschil qua banden met de rest." "We hadden de tweede snelste auto, alleen Max was sneller. We hebben er alleen niet alles uitgehaald. Je hoopt met Lewis in die laatste fase op een safety car en je creëert ook een bandenverschil, waardoor je aan het einde veel sneller kan gaan dan de rest. We hebben echter in de eerste ronden te veel verloren." Waar ging het dan mis in de eerste ronde? Was Hamilton te veel gefocust op Verstappen? Nee, oordeelt Wolff. "Het gat naar Verstappen is gigantisch, dus het heeft zo geen enkele zin om je op hem te richten als de een na beste coureur zo ver achter Max rijdt. Het tempo ten opzichte van 'de rest van de wereld' was goed en we hebben een stap gezet. In het WK staan we tweede en ook onze coureurs maken stappen in het klassement", zo sluit hij toch af op een positieve noot.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"