Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff is er klaar mee: "Kappen nou, Verstappen is een verdiende kampioen"

Abu Dhabi 2021. Toto Wolff werd weer naar die zondag gevraagd in december vorig jaar, toen Max Verstappen in de laatste ronde van de laatste race de titel afpakte van Lewis Hamilton. Hij is er langzaam aan wel klaar mee.

In het absolute slot van het 2021-seizoen verloor Lewis Hamilton de titel aan Max Verstappen. Op controversiële wijze werd er besloten dat de race met nog een ronde te gaan op gang werd gebracht en zo kon de Red Bull-coureur de jacht openen, op verse banden Hamilton inhalen en de titel pakken. Lang hoorden we na die zondag niets van Hamilton, maar dit jaar kwam hij gewoon weer terug. Strijden om de titel lukte hem niet, want de Mercedes-bolide presteerde niet naar behoren. In de Beyond the Grid podcast van de Formule 1 wordt Mercedes-teambaas Toto Wolff gevraagd of Hamilton dit jaar nog met de verloren titelstrijd van 2021 in zijn hoofd heeft gezeten. "Ik denk niet dat Hamilton daar last van heeft gehad. Hij weet zich op zijn werk te focussen. Abu Dhabi 2021 zal ons nog een lange tijd achtervolgen, voor altijd misschien, maar dat gebeurt vooral op de momenten dat je rustig zit en gaat denken over die beslissingen in de laatste minuten die haaks stonden op de reglementen. Tijdens de raceweekenden denk je daar echter niet meer aan." "We zijn verder gegaan. Ik persoonlijk in ieder geval, zodra we het resultaat geaccepteerd hadden. We wilden niet naar de rechter, ook al hadden we misschien een goede zaak. We wilden de titel niet winnen in de rechtszaal. Max is een verdiende kampioen, Lewis ook. Op die dag was het 'moge de beste winnen', maar dat was niet wat er gebeurde."

Verstappen een verdiende kampioen

Dat Wolff aan het einde van het daaropvolgende seizoen nog steeds over die GP op het Yas Marina Circuit aan het praten is, vindt hij opmerkelijk. Wat de Mercedes-teambaas betreft wordt dat hoofdstuk eindelijk eens afgesloten. Het is zoals het is en Verstappen is een meer dan verdiende kampioen. "Het is gedaan. De titel is vergeven. We moeten er niet over door blijven gaan. Ik praat er nu weer over met jou in een podcast, dus ik ben er op een manier ook schuldig aan. Alleen omdat jij er naar vraagt, dus we moeten er nou gewoon over kappen." "Max is een tweevoudige wereldkampioen", vervolgt de Oostenrijker. "Een verdiende wereldkampioen. Er zijn fouten gemaakt, de FIA heeft dat toegegeven en nu moeten we verder gaan. Het betekent niet dat ik er nooit meer aan terug zal denken, want eerlijkheid is belangrijk en de stopwatch liegt nooit. Misschien alleen die dag wel een klein beetje."

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"