Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff kan leven met Verstappen als kampioen, op een voorwaarde

Nu het Formule 1-seizoen zijn ontknoping nadert, lopen de gemoederen hoog op. Zo ook bij Mercedes-teambaas Toto Wolff, die bloedfanatiek hoopt op het verzilveren van beide kampioenschappen. Toch kan hij er mee leven als Max Verstappen de coureurstitel wint, maar wel op een voorwaarde.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Op gelijke voet gaan Max Verstappen en Lewis Hamilton naar de laatste race van het Formule 1-seizoen. Er kan maar één coureur bekroond worden tot wereldkampioen van 2021 en Mercedes-teambaas Toto Wolff hoopt natuurlijk dat zijn coureur de titel kan verzilveren.

Toch zou hij het niet het einde van de wereld vinden als Verstappen wint. Maar dan wel op een specifieke voorwaarde. In Jeddah ging het namelijk niet altijd even netjes, zo verklaart Wolff bij Sky Sports. "Het is het racen waar naar gekeken moet worden. Dat ging hard, heel hard. Misschien zelfs te ver, terwijl we een clean kampioenschap willen."

Wolff: "Dan hebben we er vrede mee"

Als er netjes en volgens de regels wordt geracet in de seizoensafsluitende Grand Prix van Abu Dhabi, dan kan Wolff leven met het verliezen van het WK der coureurs. "Moge de beste man winnen. Als dat Max is, dan heb ik daar vrede mee zolang het maar eerlijk gebeurt."

Verstappen heeft volgens Wolff een klein voordeel op Hamilton doordat hij meer overwinning op zijn naam heeft geschreven in 2021. Mochten de twee buiten de punten vallen, dan wint de Nederlander het WK. "Maar ik zeg niet dat dat gevolgen gaat hebben", vervolgt hij. "het is gewoon belangrijk om een geweldige race neer te zetten. Uiteindelijk zijn het twee fantastische coureurs."

"Verstappen en Hamilton hebben allebei pech gehad"

Gedurende het seizoen hebben beide coureurs punten laten liggen door ongelukkige omstandigheden, zo vindt Wolff. "Iedereen heeft een redelijk portie pech gehad. Ik bedoel maar, Max heeft veel punten verloren. In Silverstone en Hongarije droeg hij daar de schuld niet van."

"Maar hij kon in Spa en tijdens onze motorstraffen weer terugkrabbelen. Uiteindelijk gaat het door tot aan het einde. Dat is ook hoe de sport zou moeten zijn en voelen, het is heel goed."

Ook interessant:

Coronel: "Door vechtlust en strijd verdiende Verstappen de overwinning"

Tom Coronel blikt voor RacingNews365 terug op de allereeste Saoedische Grand Prix. De WTCR-coureur is van mening dat niet Lewis Hamilton, maar Max Verstappen de Grand Prix in Jeddah had moeten winnen vanwege zijn 'vechtlust en strijd'. Coronel vindt ook dat de FIA fouten heeft gemaakt in Saoedi-Arabië.

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

86 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"