Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Wolff kan niet inschatten wanneer 'onacceptabele situatie' Mercedes voorbij is

Mercedes-teambaas Toto Wolff vraagt zich af wanneer de grote problemen bij Mercedes verholpen zijn. Het gat naar Red Bull en Ferrari is mogelijk minder groot, maar meerdere issues zorgen volgens Wolff voor een groter gat naar de topteams.

Perez Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Het is niet de seizoensstart waar Mercedes op hoopte. De achterstand met Red Bull en Ferrari is groot en zonder geluk (of juist pech bij de concurrent) lukt het Lewis Hamilton en George Russell niet zomaar om het podium te bereiken. Toto Wolff kijkt met grote ontevredenheid naar de situatie en hoopt dat er binnenkort verandering in komt.

Na een tegenvallende race in Saoedi-Arabië vergelijkt de Mercedes-teambaas de situatie met een aantal jaren geleden. "We hadden een sterke reeks van acht jaar waar we vooraan het veld stonden, maar nu voelt het meer als 2013", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. "Toentertijd hadden we niet de snelheid van Red Bull en waarschijnlijk ook niet van de Ferrari's."

"Maar toen zijn we ook blijven vechten en zo voelen we ons nu ook." Een oplossing voor de problemen kan niet vroeg genoeg komen voor Wolff. "Waar we staan qua performance is totaal onacceptabel. We staan derde, soms nog niet eens! Het is geen optie om daar te blijven staan."

Wat kan Mercedes doen en wanneer zijn de problemen opgelost?

Gevraagd naar welke problemen het team nog heeft op te lossen, moet Wolff toegeven dat er niet 'zomaar een probleem is' waar Mercedes tegenaan loopt. "We hebben veel onderdelen van de auto die niet werken en die we niet begrijpen. Ze presteren niet goed genoeg en dit is niet waar we hadden gedacht onze auto te zien."

"Omdat we de auto nog niet hebben zoals we hem willen hebben, is het lastig om te bepalen wat het tekort aan rondetijd is. Ik hoop in ieder geval dat het gat veel kleiner is dan dat het nu lijkt, maar er zijn overal nog tekorten."

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull