Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff kiest diskwalificatie Hamilton als hoogtepunt en wijst naar Verstappen

Max Verstappen won de GP van de Verenigde Staten, een van zijn negentien zeges van het jaar. Toch moest hij wel even aan de bak, omdat Lewis Hamilton sterk voor de dag kwam. Ondanks de diskwalificatie van de Brit na de race, wijst Mercedes-teambaas Toto Wolff de race in Austin aan als de beste van het jaar voor zijn team.

Verstappen Hamilton US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ondanks een tweede plaats in het kampioenschap gaat de Mercedes W14 na dit jaar de prullenbak in. Het team van Toto Wolff gaat een compleet nieuwe auto bouwen. Toch wordt het jaar 2023 niet helemaal vergeten, want volgens de teambaas heeft zijn formatie veel nieuwe lessen geleerd.

"We hebben veel geleerd dit seizoen. In de races en seizoenen die lastig zijn, leer je namelijk het meest. We zeggen altijd maar zo: de dagen waarop je verliest zijn de dagen waar je concurrenten nog spijt van gaan hebben, omdat we daar het meeste van leren", zo klinkt hij filosofisch.

"Er zijn zoveel lessen die we hebben geleerd als organisatie, als mensen, maar ook op technisch vlak waar we van kunnen profiteren. Ik zou ze niet allemaal op kunnen noemen, want er zijn zoveel dingen waar we naar hebben gekeken en die ons volgend jaar zullen helpen."

Beste race?

In de terugblik op het jaar van Mercedes, wijst Wolff de beste race van het jaar aan. Opvallend genoeg kiest hij voor een race waarin zijn team werd gediskwalificeerd. Dat Lewis Hamilton even in de achtervolging kon op Max Verstappen, stemde de Mercedes-man zeer tevreden.

"Het klinkt misschien raar, aangezien we gediskwalificeerd werden, maar de race in Austin was volgens mij de beste race van ons dit jaar. We hadden een pakket dat goed werkte en we joegen op de leider in de wedstrijd", zo wijst hij naar de Red Bull-coureur. "Je kan wel zeggen 'oke, maar jullie zijn gediskwalificeerd omdat de auto te laag was afgesteld', maar de ware performance was er wel en het was een fijn weekend."

"Ik heb altijd gezegd dat ik liever een snelle auto heb die niet helemaal goed is afgesteld", vervolgt Wolff. "Natuurlijk moet je wel de finish halen, maar over het algemeen was dat het beste weekend, aangezien de correlatie tussen de windtunnel en het circuit goed was."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"