Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff komt terug op besluit en stapt op het vliegtuig na ondermaatse Mercedes-start

Teambaas Toto Wolff van Mercedes zou eigenlijk de GP van Japan aan zich voorbij laten gaan. De Oostenrijker is echter terug gekomen op dat besluit en zal toch aanwezig zijn in Suzuka.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de Grand Prix van Australië werd bekend dat Toto Wolff niet aanwezig zou zijn bij de aankomende GP van Japan. Speculaties werden snel de kop ingedrukt, doordat Mercedes en Wolff zelf aangaven dat dit besluit al voor het seizoen was gemaakt.

De Oostenrijkse teambaas van Mercedes komt nu terug op dat besluit en is toch aanwezig in Suzuka, bevestigt Mercedes. De plotselinge schemawijziging van Toto Wolff kan bijna niet los gezien worden van de matige seizoensstart die Mercedes achter de rug heeft.

In Melbourne wisten beide Zilverpijlen niet de finish te halen. Lewis Hamilton viel in de zeventiende ronde uit met een kapotte motor, terwijl George Russel in de laatste ronde crashte. Het zorgt ervoor dat Mercedes na drie races al tegen een achterstand van 72 punten aankijkt ten opzichte van Red Bull. Ferrari staat ook al 68 punten voor op de Duitse renstal.

Wolff overzag een historische goede periode bij Mercedes tussen 2014 en 2021, waarin het team acht opeenvolgende constructeurtitels wist te winnen. Sinds de regelwijzigingen in 2022 loopt het echter totaal niet bij het team uit Brackley en wist het sindsdien maar één race te winnen. In Melbourne zei Wolff er het volgende nog over: “Ik zou de eerste zijn om te zeggen: als iemand een beter idee heeft, zeg het mij dan, want ik ben geïnteresseerd om dit team zo snel mogelijk om te draaien. En ik zal graag mijn inbreng geven en kijken wat dat zou zijn of wie dat zou kunnen zijn.”

Praat mee!

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"