Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff komt woorden tekort na Hamiltons wonderronde: "Sterrenstof"

Hij stond al eerder op pole in Singapore, te weten in 2014. Lewis Hamilton weet sowieso wel hoe het voelt om de allersnelste te zijn in de kwalificatie - voorafgaand aan dit raceweekend was hij het al 78 keer geweest. Toch was nummer 79 minstens even memorabel als nummer één.

Het rondje wat Hamilton eruit perste op het Marina Bay Street Circuit was meer dan fenomenaal. Middels het rijden van een 1.36.015 verzekerde de viervoudig wereldkampioen, die ook dit jaar weer de belangrijkste titelpretendent is, zich van de eerste startplaats.

Het weekend van Mercedes-baas Toto Wolff is daarmee nu al geslaagd. Althans, dat meende de Oostenrijker voor de camera van Channel 4 . "Dit is de allereerste keer dat we écht de besten zijn in Singapore en ik ben in de zevende hemel. We hebben een belangrijke stap voorwaarts gezet met de wagen en dat maakt mij ontzettend blij." Over het presteren van zijn nummer één-rijder wist Wolff niet bijzonder veel te zeggen. De teambaas keek verbluft voor zich uit nadat Hamilton het officieuze baanrecord uit de boeken had gesmeten en zou de ronde later aanduiden als 'sterrenstof'. "Dat wat vandaag heeft plaatsgevonden, gaat absoluut de geschiedenisboeken in." Mercedes heeft ondanks dat het Marina Bay Street Circuit 'haar wagen niet ligt', de Grand Prix van Singapore toch al drie keer gewonnen. Tweemaal was Hamilton middelpunt van het feestgedruis (2014 en '17), eenmaal zegevierde Nico Rosberg (2016).

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi