Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff kraakt harde verwijten Russell: "Pure bullshit"

George Russell had geen goed woord over voor Valtteri Bottas na hun gezamenlijke crash. Sterker nog, hij beschuldigde hem van een directe aanval op zijn persoon. Toto Wolff is niet van die woorden gediend.

Wolff portret
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na de race kwam de stoom nog altijd uit de oren van George Russell. De Williams-coureur gaf in duidelijke woorden aan dat wat hem betreft Valtteri Bottas schuldig was aan hun gezamenlijke crash. Hij riep dat Bottas hem wilde vermoorden en dat de Fin bij anderen nooit zo gehandeld zou hebben, daarmee insinuerend dat Bottas iets tegen hem (als mogelijke opvolger bij Mercedes?, red.) zou hebben.

Toto Wolff is op zijn zachtst gezegd niet blij met dat soort uitlatingen: "Dat is pure bullshit", zo vertelt hij in gesprek met onder meer RacingNews365.

Russell moet op zijn tellen passen, zo lijkt het. Want waar Wolff eerder nog aangaf dat Bottas en Russell beiden schuld trof, lijkt hij nu vooral zijn jongere pupil naar voren te schuiven als de boosdoener.

"Er is geen honderd procent schuld toe te wijzen. De hele situatie had niet mogen gebeuren. Valtteri had dertig slechte ronden gehad en had daar niet moeten zijn, maar George had die actie nooit moeten maken, zeker omdat de baan droger werd."

"Dat betekende namelijk dat hij risico moest nemen, terwijl er een Mercedes voor hem zat. Als jonge coureur moet je in je ontwikkeling nooit het perspectief verliezen, dus ja hij kan hier veel van leren."

Zo niet, dat kan Russell ergens anders op zoek naar een stoeltje, grapt hij. "Ik heb hem ooit verteld dat als hij goed zou presteren, hij kans zou maken op een Mercedes-zitje, zo niet, dan zouden we hem in de Renault Clio-cup stallen."

Vandaag neigt de teambaas duidelijk naar optie twee. "Ik wil niet dat Russell ons iets probeert te bewijzen. De baan was nat en de actie van Russell was veel te riskant, zeker in de wetenschap dat de auto voor hem een Mercedes was en de baan aan het opdrogen was."

Luister hieronder naar de boordradio's van Bottas en Russel direct na de crash, waarbij de emoties hoog oplopen.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na Grand Slam voor Verstappen en Mercedes-comeback in Spanje