Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff gekraakt na beschuldigingen aan adres Red Bull: "Een slechte verliezer"

Afgelopen weekend werd er geracet in Singapore, maar in de snikhete straten van de stadstaat ging het vooral over het budgetplafond, dat Red Bull vorig (en dit) jaar zou hebben overtreden. Toto Wolff was heel vocaal, tot irritatie van Ralf Schumacher.

Toto Wolff en Mattia Binotto waren dit weekend erg vocaal over het budgetplafond en mogelijke overtredingen, nadat op vrijdagochtend verschillende media meldden dat Red Bull (en Aston Martin) in 2021 de regels zou hebben overtreden. De twee andere topteams schreeuwden meteen moord en brand. De FIA moest hard ingrijpen en laten zien wie de baas was, aldus Toto en Mattia, die het samen duidelijk gemunt hadden op het Red Bull van Christian Horner en Max Verstappen.

Schumacher: "FIA moet gestraft worden"

Pas op zijn vroegst op woensdag wordt er officieel gecommuniceerd over de stand van zaken en of Red Bull en Aston Martin daadwerkelijk de regels hebben overtreden. Het is een vertrouwelijk proces, dus dat er nu wordt bericht dat teams de regels hebben overtreden, zou betekenen dat er is gelekt. Ralf Schumacher, Formule 1-analist voor het Duitse Sky Sports , is er niet over te spreken. "Dit zorgt zeker voor opschudding. De FIA moet zichzelf onderzoeken, want het mag en kan niet gebeuren dat er iets uitlekt. Wat hier gebeurt is alleen maar schadelijk voor de Formule 1 en alleen de FIA kan dat zich aanrekenen. De FIA moet hier worden onderzocht en mogelijk gestraft."

Wolff maakt geen goede beurt

Niet alleen de FIA maakt geen goede beurt bij Schumacher, want ook Mercedes-teambaas Toto Wolff krijgt van hem de volle laag. Dat de Oostenrijker de afgelopen dagen zo uitgesproken was over de zaak, terwijl er nog niets officieel naar buiten is gekomen, frustreert Schumacher. "Ongeacht wat het resultaat op woensdag is: voor mij is Toto Wolff eerder een slechte verliezer met zijn harde kritiek. Hij heeft nog steeds niet verwerkt dat hij vorig jaar het wereldkampioenschap heeft verloren. Ik vind dat jammer", aldus de Duitser, die tot slot benadrukt dat straffen wel op zijn plek zijn mochten sommige teams daadwerkelijk de financiële reglementen aan hun laars hebben gelapt.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten