Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff gekraakt na beschuldigingen aan adres Red Bull: "Een slechte verliezer"

Afgelopen weekend werd er geracet in Singapore, maar in de snikhete straten van de stadstaat ging het vooral over het budgetplafond, dat Red Bull vorig (en dit) jaar zou hebben overtreden. Toto Wolff was heel vocaal, tot irritatie van Ralf Schumacher.

Wolff Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBImages
Toto Wolff en Mattia Binotto waren dit weekend erg vocaal over het budgetplafond en mogelijke overtredingen, nadat op vrijdagochtend verschillende media meldden dat Red Bull (en Aston Martin) in 2021 de regels zou hebben overtreden.

De twee andere topteams schreeuwden meteen moord en brand. De FIA moest hard ingrijpen en laten zien wie de baas was, aldus Toto en Mattia, die het samen duidelijk gemunt hadden op het Red Bull van Christian Horner en Max Verstappen.

Schumacher: "FIA moet gestraft worden"

Pas op zijn vroegst op woensdag wordt er officieel gecommuniceerd over de stand van zaken en of Red Bull en Aston Martin daadwerkelijk de regels hebben overtreden. Het is een vertrouwelijk proces, dus dat er nu wordt bericht dat teams de regels hebben overtreden, zou betekenen dat er is gelekt.

Ralf Schumacher, Formule 1-analist voor het Duitse Sky Sports, is er niet over te spreken. "Dit zorgt zeker voor opschudding. De FIA moet zichzelf onderzoeken, want het mag en kan niet gebeuren dat er iets uitlekt. Wat hier gebeurt is alleen maar schadelijk voor de Formule 1 en alleen de FIA kan dat zich aanrekenen. De FIA moet hier worden onderzocht en mogelijk gestraft."

Wolff maakt geen goede beurt

Niet alleen de FIA maakt geen goede beurt bij Schumacher, want ook Mercedes-teambaas Toto Wolff krijgt van hem de volle laag. Dat de Oostenrijker de afgelopen dagen zo uitgesproken was over de zaak, terwijl er nog niets officieel naar buiten is gekomen, frustreert Schumacher.

"Ongeacht wat het resultaat op woensdag is: voor mij is Toto Wolff eerder een slechte verliezer met zijn harde kritiek. Hij heeft nog steeds niet verwerkt dat hij vorig jaar het wereldkampioenschap heeft verloren. Ik vind dat jammer", aldus de Duitser, die tot slot benadrukt dat straffen wel op zijn plek zijn mochten sommige teams daadwerkelijk de financiële reglementen aan hun laars hebben gelapt.

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

59 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct