Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff krijgt Red Bull-dilemma voorgeschoteld: 'Dan doe ik het nog liever alleen'

Mercedes-teambaas Toto Wolff moet toegeven dat Max Verstappen in zijn persoonlijke top drie staat als het gaat om 'de beste coureurs van de huidige grid', maar zegt nog liever zelf alles op zich te nemen dan dat hij de Nederlander - of een andere Red Bull-prominent - naar Mercedes haalt.

Het Formule 1-seizoen is niet begonnen zoals Mercedes had gehoopt. Teambaas Toto Wolff verwacht niet dat de Duitse renstal in Saoedi-Arabië al kan meestrijden om de overwinning, maar hoopt in de nabije toekomst wel een achtste wereldtitel mogelijk te kunnen maken voor Lewis Hamilton. In gesprek met Bild reageert hij nuchter op wat daar voor nodig is. "We moeten hem een auto geven die snel genoeg is om Ferrari en Red Bull te verslaan, het is heel simpel." De komende tijd gaat dit volgens Wolff echter nog niet lukken. "We komen performance tekort. Hoe eerder wij achterhalen hoe en waar we tijd verliezen, hoe sneller we zullen zijn. Een van de grootste problemen is onze snelheid op het rechte stuk. Ik verwacht geen oplossing in Saoedi-Arabië."

Verstappen in de top drie van Wolff

De Mercedes-teambaas wordt gevraagd naar de beste drie coureurs op de huidige F1-grid. "Hamilton, George Russell en Max Verstappen", antwoordt Wolff. "In deze volgorde." Ook krijgt hij een Red Bull-dilemma voorgeschoteld: 'Wie van Red Bull heb je liever in je team. Verstappen, Christian Horner of Helmut Marko?' Het antwoord wordt gegeven met een glimlach. "Dan doe ik het nog liever allemaal alleen!"

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin