Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff verafschuwt haters: "Lafaards achter een masker"

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft geen goed woord over voor mensen haat zaaien in de Formule 1, zowel online als op het circuit.

Tegenwoordig zien we zowel op het circuit als online steeds meer haat richting de coureurs. Denk bijvoorbeeld aan Monza, waar Max Verstappen werd uitgejoeld door de Tifosi na zijn overwinning. Maar bijvoorbeeld ook in Oostenrijk waren er fans die zich schandalig misdroegen. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft geen goed woord over voor deze 'hooligans', zoals hij ze zelf noemt. "De Formule 1 is een familie-evenement en is geen plek voor hooligans", begint Wolff tegenover de media, waaronder RacingNews365 . "Er zijn altijd mensen die dat anders zien, alcohol speelt daarin een rol. Maar ik denk dat we allemaal heel duidelijk zijn geweest dat het niet thuishoort in de Formule 1. Kom dan gewoon niet naar het circuit." "Max was heel duidelijk in zijn statement vorig jaar en ook in Oostenrijk. Er is geen plek voor dronken agressieve fans in de Formule 1."

Wolff over 'toetsenbordhelden'

Niet alleen op het circuit, maar vooral ook op social media krijgen coureurs en teams veel beledigingen naar hun hoofd geslingerd en ze worden soms zelfs bedreigd. Denk bijvoorbeeld aan de 'complotdenkers', nadat Yuki Tsunoda uitviel in Zandvoort en Red Bull-strateeg Hannah Schmitz en het team veel haat over zich heen kregen. Wolff laat weten deze mensen te verafschuwen en nul respect voor hen te hebben. "Deze mensen zijn lafaards achter een masker. Ze verbergen zich achter anonieme accounts en uiten daar hun frustratie. Ik respecteer support van fans en daarbij kunnen de emoties soms hoog oplopen, maar ze zouden zoiets niet recht in je gezicht zeggen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden