Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff verafschuwt haters: "Lafaards achter een masker"

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft geen goed woord over voor mensen haat zaaien in de Formule 1, zowel online als op het circuit.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tegenwoordig zien we zowel op het circuit als online steeds meer haat richting de coureurs. Denk bijvoorbeeld aan Monza, waar Max Verstappen werd uitgejoeld door de Tifosi na zijn overwinning.

Maar bijvoorbeeld ook in Oostenrijk waren er fans die zich schandalig misdroegen. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft geen goed woord over voor deze 'hooligans', zoals hij ze zelf noemt.

"De Formule 1 is een familie-evenement en is geen plek voor hooligans", begint Wolff tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Er zijn altijd mensen die dat anders zien, alcohol speelt daarin een rol. Maar ik denk dat we allemaal heel duidelijk zijn geweest dat het niet thuishoort in de Formule 1. Kom dan gewoon niet naar het circuit."

"Max was heel duidelijk in zijn statement vorig jaar en ook in Oostenrijk. Er is geen plek voor dronken agressieve fans in de Formule 1."

Wolff over 'toetsenbordhelden'

Niet alleen op het circuit, maar vooral ook op social media krijgen coureurs en teams veel beledigingen naar hun hoofd geslingerd en ze worden soms zelfs bedreigd. Denk bijvoorbeeld aan de 'complotdenkers', nadat Yuki Tsunoda uitviel in Zandvoort en Red Bull-strateeg Hannah Schmitz en het team veel haat over zich heen kregen.

Wolff laat weten deze mensen te verafschuwen en nul respect voor hen te hebben. "Deze mensen zijn lafaards achter een masker. Ze verbergen zich achter anonieme accounts en uiten daar hun frustratie. Ik respecteer support van fans en daarbij kunnen de emoties soms hoog oplopen, maar ze zouden zoiets niet recht in je gezicht zeggen."

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

25 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!