Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff laat oog vallen op potentieel Red Bull-record: "Die is wel goed!"

Toto Wolff kreeg nogal wat over zich heen nadat hij het record van Max Verstappen afdeed als een nietszeggend Wikipedia-statistiekje. Toch is er een record wat Red Bull kan breken waar de Mercedes-teambaas wel van onder de indruk gaat zijn.

Toto Wolff maakte geen vrienden met de Wikipedia-opmerking na het nieuwe record van Max Verstappen. De tweevoudig wereldkampioen behaalde met de overwinning in de Grand Prix van Italië zijn tiende overwinning op rij, wat niemand ooit eerder gelukt is. Sebastian Vettel was lang recordhouder met negen overwinningen achter elkaar, maar hij moet deze titel nu afgeven aan Verstappen. Toen naar de mening van de Mercedes-teambaas werd gevraagd, gaf Wolff het volgende aan: "Ik weet niet of Verstappen iets geeft om het record, maar voor mij zou het niets betekenen, die cijfers. Het is voor Wikipedia, maar niemand leest dat toch."

Over Red Bull kan hij duidelijk zijn: "Als ze het niet zelf verpesten, winnen ze elke race." Daarna gaat hij verder: "Dat is overigens wel een record dat respect afdwingt", zegt de Mercedes-teambaas over het winnen van elke race in een seizoen. "Want dat is perfectie hier (in de Formule 1, red)."

Het is namelijk Mercedes zelf nog niet eerder gelukt. "In Barcelona (2016, we weten het waarschijnlijk allemaal nog) hebben we het niet gered omdat we elkaar eruit tikten, en in Maleisië hadden we een motor die kapotging." Dus als Red Bull echt het respect van de Oostenrijker wil winnen, moeten ze de overwinningsreeks nog even doorzetten.

"Dat is perfectie"

De teambaas was nu dus dus nog niet bepaald onder de indruk. Waar hij wel van onder de indruk is, is het feit dat er in Monza een Ferrari op het podium stond: "Ik denk dat dat goed is. Misschien verdienden ze wel wat meer na een best vermakelijk einde van de race."

Hij twijfelde even of hij zijn coureurs instructies moest geven om de Ferrari's aan te vallen of dat hij en meer afwachtende houding aan wilde nemen. "Ik had wat herinneringen die terugkwamen in mijn hoofd. De vraag diende zich aan of we ons met dat gevecht gingen bemoeien of dat we erop zouden gokken dat ze elkaar eraf reden", zegt Wolff over het gevecht tussen de beide Ferrari-coureurs tijdens de Grand Prix van Italië.

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer