Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Wolff: “Lauda had enorm genoten van gevecht tussen Verstappen en Hamilton”

De Grand Prix in Monaco zorgde voor een spanning, doordat Lewis Hamilton op versleten banden een hongerige Max Verstappen achter zich moest houden aan kop van het veld. Mercedes-teambaas Toto Wolff is er zeker van dat zijn voormalig adviseur Niki Lauda, die enkele dagen voor de race overleed, genoten zou hebben van het gevecht.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

Doordat Mercedes koos voor een zachtere band dan hun naaste achtervolgers, zag Lewis Hamilton zijn banden aanzienlijk sneller in rook opgaan dan rivaal Max Verstappen. Laatstgenoemde had daarbij nog een tijdsstraf openstaan, wat hem extra motiveerde om Hamilton onder druk te zeggen. Toto Wolff heeft een duidelijk beeld ervan hoe zijn overleden collega Niki Lauda zich had gevoeld, als hij nog geleefd had.

"Hij had een schietgebedje gedaan en de Heer gevraagd om hem deze ene keer te helpen. Het was een kampioenenrit voor een kampioen die niet meer onder ons is. Hij zou er enorm van genoten hebben. We zagen een geweldige coureur die een andere geweldige coureur van zich af moest zien te houden. Een gevecht tussen kampioenen, zoals we dit in het verleden tussen Senna en Mansell zagen op Monaco", vertelt de teambaas in gesprek met onder meer RacingNews365.

"We waren dicht bij een nederlaag. Met inachtneming dat je hier niet kan inhalen, was het nog steeds moeilijk en had Verstappen alsnog langszij kunnen komen. Qua levensverwachting van de banden moeten we hier lering uit trekken, want als ons dit in Montreal gebeurt verliezen we de race", aldus een realistische Mercedes-teambaas.

2 reacties