Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff licht 'teleurstellende' Mercedes-kwalificatie toe: "Daarom was het zo slecht"

Een vijfde positie voor George Russell en Lewis Hamilton die daar twee plekken achter staat in Bakoe. Mercedes kon niet echt meedoen in de strijd om poleposition. Teambaas Toto Wolff wijst naar een belangrijke factor.

Wolff Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes leek er in de vrije trainingen in Bakoe aardig bij te zitten, waarbij George Russell zelfs de snelste man was in de derde en laatste sessie. Maar op het moment suprême kwamen zowel Russell als Hamilton tekort. Russell zette zijn Mercedes op P5 neer, met Hamilton die vanaf P7 komt.

"Het is eigenlijk teleurstellend. Dit is een Charles Leclerc-circuit, maar ik denk dat we tweede of derde hadden kunnen worden, waarschijnlijk derde", zo begint teambaas Toto Wolff zijn verhaal bij Sky DE. "Het was zo close. En met de manier waarop Alex Albon stil kwam te staan bij de uitgang van de pits, ging onze bandentemperatuur naar beneden en daarom was de eerste sector zo slecht", zo legt de teambaas van Mercedes uit.

Toch houdt Wolff vertrouwen in de race op zondag. "Een podium is nog steeds mogelijk, maar dan moet alles samenkomen." Volgens de Oostenrijker is het 'lastig in te schatten' hoe de snelheid op de longruns zal zijn, omdat 'we echt veel snelheid op de rechte stukken hebben'. Wolff vervolgt: "Dat is een voordeel, maar het kan ook betekenen dat je meer glijdt op andere delen. En ik denk dat Ferrari hier nooit afgeschreven kan worden. Ze waren ook zo sterk in de vorige race."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Rechterhand Verstappen belangrijke spil in herstructurering Red Bull Racing