Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Wolff liep Verstappen mis: "Het was niet duidelijk dat Verstappen zó goed was"

Het is ergens midden 2014 als een puberende Max Verstappen met vader Jos aan de keukentafel zit bij Mercedes-teambaas Toto Wolff in Wenen. Ze praten over de toekomst van de jonge karter. Nu bijna een decenniu later, blikt Toto Wolff terug naar het moment vanwaar alles anders had kunnen lopen.

Wolff Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

In een interview met ESPN gaf Toto Wolff eerder al toe dat hij een kleine tien jaar geleden in gesprek was met puberende Max Verstappen over een eventueel stoeltje bij Mercedes. Zo vertelde hij openhartig dat hij spijt had dat hij Max toen is misgelopen. Einde seizoen 2016 kwam er plots, door het vertrek van Nico Rosberg, een zitje vrij bij Mercedes. Maar toen zat de Nederlander al comfortabel in de Red Bull. Waarom heeft de Mercedes-teambaas niet in 2014 Verstappen al getekend voor de Duitse renstal?

"De insiders wisten dat er een ontzettend groot talent aan zat te komen"

Het was voor Toto niet geheel duidelijk hoe goed Max nu daadwerkelijk was. In 2014 deed Verstappen mee aan het FIA Formule 3 kampioenschap met Van Amersfoort Racing. De eerste tien races viel hij maar liefst 5 keer uit en startte hij één keer niet. Zijn grootste concurrenten waren Esteban Ocon en Tom Blomqvist en Ocon ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

Max sloot dit kampioenschap af met een derde positie in het klassement. Toto zegt er zelf het volgende over, in hetzelfde interview met ESPN: "Toen was er nog geen enorme hype om Max Verstappen omdat Max en Van Amersfoort Racing het kampioenschap niet aan het winnen waren. Esteban won toen in een betere auto."

"De insiders wisten waarschijnlijk dat Max met een slechter pakket reed en dat met dit resultaat in zijn eerste jaar, ze wisten dat er een ontzettend groot talent aan zat te komen. Maar het was toen nog niet duidelijk dat hij zó goed was."

Max in het rijtje met grote namen

De Oostenrijker heeft alleen maar lof voor de tweevoudig wereldkampioen. Hij durft hem zelfs in een rijtje te zeggen met een aantal grote namen. "Je kan alleen zeggen, wanneer iemand groeit in de Formule 1 en volwassener wordt, dat hij dan een echte wereldkampioen is, een uitstekende zelfs."

"Voor hem hadden we Lewis Hamilton, Michael Schumacher en daarvoor Ayton Senna. Wie is de volgende? Was het duidelijk dat Max in hun voetstappen zou treden? Toen in 2014 was dat nog niet duidelijk."

Ook interessant:

Dan moet Perez naast Verstappen vervangen worden

In de nieuwste F1-podcast van RN365 wordt er vooruitgeblikt op de GP van Canada, maar wordt er nog veel meer besproken, waaronder de toekomst van Sergio Perez bij Red Bull. Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk vellen hun oordeel. Beluister 't hieronder.

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen