Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff looft Bottas: "Maar geen fenomeen zoals Hamilton of Verstappen"

Toto Wolff neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Valtteri Bottas als Mercedes-coureur. Hij vertrekt naar Alfa Romeo, waar Wolff Bottas tot mooie dingen in staat acht. Maar het is wat hem betreft duidelijk dat Bottas geen Max Verstappen of Lewis Hamilton is.

In vijf jaar tijd bij Mercedes is Valtteri Bottas nooit in staat geweest Lewis Hamilton uit te dagen in de strijd om de wereldtitel, als hij al die vrijheid kreeg van Mercedes. Hij verhuist volgend jaar naar Alfa Romeo, omdat George Russell de switch van Williams naar Mercedes maakt. Gevraagd door Speedweek wat teambaas Toto Wolff bij de Zwitserse renstal van Bottas verwacht, is hij op geheel eigen wijze complimenteus: "Ik ben ervan overtuigd dat hij het team op sleeptouw kan nemen en het team vooruit kan helpen", zo begint Wolff positief, om er vervolgens toch een draai aan te geven.

Niet de Mercedes-coureur, maar de auto is de ster

"Hij is echter zeker geen fenomeen zoals bijvoorbeeld Lewis (Hamilton, red.) of Max (Verstappen, red.). Dat soort fenomenen zijn zeldzaam. Maar onlangs in Turkije bijvoorbeeld reed Bottas beter dan hen allebei." En wat verwacht Wolff van Russell als hij zich volgend jaar aan de zijde van Hamilton meldt? "Dat hij goed in het systeem van Mercedes past. In zijn geval betekent dat dat hij veel moet leren, waarbij het niet uitmaakt of hij nou sneller, minder snel, of even snel is als Lewis. Hij moet zich een teamspeler tonen. Binnen ons team is de auto de ware ster, niet een individueel teamlid."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"