Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff looft Hamilton: "De enige coureur die zelfkritisch durft te zijn"

Mercedes-teambaas Toto Wolff kijkt met bewondering naar zijn stercoureur Lewis Hamilton. Volgens de Oostenrijker maakt Hamilton het verschil door in tegenstelling tot zijn concurrenten af en toe eens in de spiegel te kijken.

"In mijn ogen is Lewis Hamilton de enige coureur die durft toe te geven dat hij niet goed heeft gereden en daarom eerst de verbetering bij hem zelf zoekt. Het is het soort zelfkritiek dat ik mis bij andere coureurs", zo wordt Wolff geciteerd door Motorsport-Total. "Elk jaar opnieuw merk ik weer hoe Hamilton in eerste instantie bij zichzelf te rade gaat. Hij zoekt naar persoonlijke perfectie in elke briefing en in zijn omgang met zijn engineers. Hij analyseert zijn rijstijl zeer secuur en ik denk dat dat hem tot de complete coureur maakt die hij is."

Volgens Wolff presteert Hamilton momenteel, mede door zijn perfectionisme op de toppen van zijn kunnen: "Hij laat momenteel een heel hoog niveau zien. In Singapore bijvoorbeeld was hij misschien wel beter dan hij ooit geweest is. Hamilton is in al die jaren bij ons team uitgegroeid tot een enorme steunpilaar."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi