© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Wolff looft Hamilton: "De enige coureur die zelfkritisch durft te zijn"

16 okt. 2018 19:00 Jan van der Burgt 1 reacties
Mercedes-teambaas Toto Wolff kijkt met bewondering naar zijn stercoureur Lewis Hamilton. Volgens de Oostenrijker maakt Hamilton het verschil door in tegenstelling tot zijn concurrenten af en toe eens in de spiegel te kijken.

"In mijn ogen is Lewis Hamilton de enige coureur die durft toe te geven dat hij niet goed heeft gereden en daarom eerst de verbetering bij hem zelf zoekt. Het is het soort zelfkritiek dat ik mis bij andere coureurs", zo wordt Wolff geciteerd door Motorsport-Total.

"Elk jaar opnieuw merk ik weer hoe Hamilton in eerste instantie bij zichzelf te rade gaat. Hij zoekt naar persoonlijke perfectie in elke briefing en in zijn omgang met zijn engineers. Hij analyseert zijn rijstijl zeer secuur en ik denk dat dat hem tot de complete coureur maakt die hij is."

Volgens Wolff presteert Hamilton momenteel, mede door zijn perfectionisme op de toppen van zijn kunnen: "Hij laat momenteel een heel hoog niveau zien. In Singapore bijvoorbeeld was hij misschien wel beter dan hij ooit geweest is. Hamilton is in al die jaren bij ons team uitgegroeid tot een enorme steunpilaar."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen