Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Wolff looft Verstappen-crew: "Lauda zou zijn pet hebben afgenomen"

Toto Wolff had na de Grand Prix van Hongarije mooie woorden over voor de prestatie van Red Bull. Het team repareerde de auto van Max Verstappen in recordtempo vlak voor de race: "Niki Lauda had er zijn pet voor afgenomen."

voorvleugel verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

En het wás inderdaad een wereldprestatie van Red Bull. Lange tijd ging iedereen er na de crash van Max Verstappen in de outlap vanuit dat hij niet zou starten. Red Bull zette er massaal de schouders onder en met nog 25 seconden te gaan klaarde men de klus. Het kan op het respect en sympathie rekenen van Toto Wolff. En van de vorig jaar overleden Niki Lauda, vermoedt de Mercedes-teambaas.

"Voor die prestatie zou Niki zijn pet hebben afgenomen", oppert Wolff vlak na de race ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Het leek erop dat die auto (de #33 van Max Verstappen, red.) de race niet kon starten, maar de monteurs hebben geweldig werk geleverd om die auto toch in de race te krijgen."

Uiteindelijk werd Verstappen tweede, maar in het kampioenschap loopt hij met een verschil van dertig punten flink achter op Lewis Hamilton. Wolff ziet dat echter anders: "Die gaten zijn te verwaarlozen. Met dertig punten verschil is er maar één DNF voor Lewis nodig en dan is dat verschil al weer weg. We moeten daarom door blijven werken."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Formule 1 GP Hongarije 2020 RN365 Nieuwsdossier

26 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1