Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff looft voormalig Red Bull-kopstuk na overstap: "Een geweldige toevoeging"

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft niets dan lof voor de van Red Bull overgekomen Jayne Poole. Naar eigen zeggen had hij haar al een tijdje op de radar.

Sinds het huidige Formule 1-seizoen is Jayne Poole, voormalig Chief Operational Officer van Red Bull, in dienst van concurrent Mercedes. Teambaas Toto Wolff is lovend over de komst van de voormalige concurrent en noemt haar een grote aanwinst voor het team. Poole moet volgens Wolff een belangrijke rol gaan spelen in de terugkeer van Mercedes aan de top in de F1. Jarenlang hoopte de Oostenrijker al op de komst van Pooe. "Ik heb haar de afgelopen tien jaar bewonderd en leren kennen. In die tijd hebben we altijd een respectvolle relatie gehad. Ze werkte voor de concurrent, maar je kunt medewerkers die voor de concurrent werken ook respecteren en hun prestaties erkennen. Haar rol bij Red Bull was een belangrijke factor in het succes van het team in de afgelopen jaren", zegt Wolff tegen Autosport . "Aan die relatie kwam een einde, zoals dat bij veel relaties het geval is. Ik wilde Jayne al een hele tijd naar ons team halen, maar er was helaas nooit een optie. Tot voor kort."

Frisse blik van voormalig Red Bull-medewerker

Wolff noemt de komst van Poole als speciaal adviseur van Mercedes een 'geweldige aanvulling' voor het Formule 1-team. "Ze heeft veel knowhow, is een geweldige psycholoog en heeft ook een andere organisatie gezien. Ze kent zo'n beetje iedereen en heeft profielen gemaakt van alle goede mensen in de F1. Haar visie is zeer, zeer belangrijk voor onze organisatie." Een frisse blik is volgens de Mercedes-teambaas belangrijk om het team vooruit te helpen. "Iemand die er met een hele neutrale blik naar kijkt. Van tijd tot tijd, zelfs in een succesvolle organisatie, moet je nieuwe mensen binnenlaten. Dat helpt je een stap voorwaarts te maken", aldus Wolff.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"