Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff lyrisch over optreden Hamilton: "Erg erg, érg goed"

Max Verstappen reed een daverende inhaalrace door op de baan acht man in te halen, maar op gepaste achterstand deed Lewis Hamilton iets soortgelijks. Toto Wolff kan er enkel lovend over zijn.

Max Verstappen ging van P9 naar P1, maar enkele plaatsen daarachter deed Lewis Hamilton in minder goed materiaal ongeveer hetzelfde. Hij klom van P13 bij de start naar P6 aan de finish. Mercedes-teambaas Toto Wolff zag het vol bewondering aan.

"Hij liet een mega goed optreden zien. Het is echt niet makkelijk om met een dergelijke listige auto zo door het veld te gaan", zo vertelt de Oostenrijker kort na de race.

"Aan het einde van de race had hij zelfs een echt goede pace te pakken, waardoor hij de Ferrari kon inhalen. Uiteindelijk is P6 een erg, erg, érg goed resultaat als je op P13 bent gestart."

"Het verhaal van onze auto"

De lovende woorden aan het adres van zijn pupil zeggen niets over hoe Wolff denkt over de positie van het team. De prestaties van de W14 zijn veel te grillig. "Dat is het verhaal van onze auto. We wisselen hele goede sessies, zoals bijvoorbeeld op vrijdag, af met moeizame kwalificaties om vervolgens weer degelijke races te rijden."

"Maar met 'degelijk' nemen we geen genoegen", vervolgt Wolff. "We moeten doorgronden waarom we over één ronde die snelheid niet kunnen vinden. Dus we mogen niet opgelucht zijn met een redelijk goede zondag. Uiteindelijk moet je van voren starten om van daaruit de Red Bulls en de anderen te controleren."

Ook interessant:

Briljante Verstappen zet Perez op zijn plek

Een daverende overwinning van Verstappen in Miami, die daarmee Perez weer op zijn plek zette, zo merkt men op in de nieuwste RN365 F1-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel vellen over alle gebeurtenissen in de F1.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Toekomst Newey's manager hint op zijn volgende stap na Red Bull-vertrek