© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wolff maakt zich niet ongerust: "Mercedes heeft de snelste auto"

17 jul. 2018 14:57 René Oudman 0 reacties
Lewis Hamilton en Valtteri Bottas wisten in de tripleheader samen niet verder te komen dan 61 WK-punten, waar Ferrari-rivalen Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen met een gezamenlijk aantal van 98 stuks aanzienlijk meer scoorden dan de Mercedes-coureurs. Teambaas Toto Wolff maakt zich, ondanks te zijn gezakt van de eerste naar de tweede plaats in het constructeurskampioenschap, totaal geen zorgen.

"We hebben in die drie races", verwijst Wolff naar de tripleheader (Frankrijk, Oostenrijk, Groot-Brittannië), "niet zoveel punten weten te scoren als waar we op gehoopt hadden. Dat feit is vooral te wijten aan eigen fouten. Toch zie ik een lichtpuntje: ondanks dat we niet goed hebben gescoord, bleek onze wagen andermaal de snelste."

In elk van de drie kwalificaties die tijdens de tripleheader werden gehouden, besloot een Mercedes-coureur de tijdenlijst bovenaan. Hamilton veroverde de poleposition voor de Franse en de Britse Grands Prix, Bottas bleek het rapste over een rondje in Oostenrijk.

Mercedes scoorde haar hoogste aantal punten wat betreft de drie afgelopen races in Frankrijk: de eerste plek van Hamilton en de zevende plaats van Bottas leverden in totaal 31 WK-punten op.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen