Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: 'Mercedes blijft in de Formule 1'

Mercedes-teambaas Toto Wolff weerspreekt geruchten dat Mercedes net als Ferrari de Formule 1 verlaat als de plannen voor de toekomst Mercedes niet bevallen.

"Formule 1 is en blijft onze core business" , zo stelt Wolff in gespekt met het Duitse Auto Bild . "De Formule 1 is niet alleen een marketingtool voor ons, het vormt ook een belangrijk uitgangspunt voor de technologieën die we in onze straatauto's toe willen passen. We willen hoe dan ook actief blijven in de Formule 1, omdat dit het enige wereldwijde platform is dat werkelijk telt voor ons."

Mercedes stapt in 2019 met een fabrieksteam in de Formule E, maar die klasse vormt volgens Wolff geen bedreiging voor Mercedes' F1-project: "Nee, de Formule 1 blijft het hoogst haalbare in de autosport. Elektrische auto's maken echter wel deel uit van de toekomst van elk automerk en daar speelt de Formule E heel goed op in. Het voelt voor ons een beetje als een jong bedrijf waarin we graag willen investeren." "Enkele jaren geleden had ik de Formule E geen schijn van kans gegeven, maar de organisatoren doen geweldig werk. Wij zien de Formule E echter als een klasse naast de Formule 1, niet als een klasse die tegenover de Formule 1 staat."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden